Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Daugavpilī gaidāma asa cīņa par deputātu krēsliem

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī uz piecpadsmit deputātu vietām pretendēja vienpadsmit saraksti, ievēlēja pārstāvjus no septiņiem. Kā atzīst vietējie politiķi, nākamvasar varam gaidīt ne mazāk spraigu cīņu, īpaši par krieviski runājošo balsīm.  
Vairāki no aptaujātajiem partiju pārstāvjiem arī atzīst, ka pilsētā saglabājas tendence ietekmēt vēlētājus ar politiskajiem spēkiem pietuvinātiem vai pat politiķiem piederošiem masu medijiem. 

Aptaujājot dažādu politisko spēku pārstāvjus, jūtamas divas tendences – daži apgalvo, ka priekšvēlēšanu aktivitātes Daugavpilī jūt jau vairākus mēnešus, citi saka, ka vēl nav par to domājuši un ka vēl ir laiks. Taču neviens nenoliedz, ka pilsētā nākamgada vēlēšanās gaidāma asa konkurence.  

Vismaz pagaidām daugavpilieši prognozē, ka nākamgad lielākā cīņa varētu notikt starp tiem pašiem diviem politiskajiem spēkiem, kas ieguva pa četriem mandātiem arī pagājušajās vēlēšanās – Latgales partiju un Saskaņu. Tās sākumā abas bija pozīcijā, taču pērn Saskaņas deputāti pārgāja opozīcijā un tagad ir aktīvi pie varas esošo kolēģu kritiķi. Ar Latgales partijas līderi, Daugavpils domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi Dienai sazināties neizdevās, jo viņš atrodas atvaļinājumā, taču atsaucās abi vietnieki, kas pārstāv citas partijas. Viņiem ir atšķirīgs redzējums uz to, cik jūtams ir vēlēšanu tuvums.  

"Kaut kādas kustības ir, bet, ka starts būtu dots, nejūtam," Dienai saka Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis (Attīstības partija). Opozīcijai gan esot saistība ar avīzi Naša gazeta un portālu Gorod.lv, kas pret domes vadību izturas kritiski. Savukārt domes pozīcija jau no paša sākuma esot vienojusies nestrīdēties, tāpēc, atšķirībā no iepriekšējā sasaukuma, vadība nav mainījusies. Dukšinskis saka, ka viņa pārstāvētā partija nav lēmusi, vai startēt ar kādu kopā, kaut tās pozīcija esot samērā tuva Latgales partijai.  

Asāks viedoklis par opozīciju ir otram priekšsēdētāja vietniekam Pēterim Dzalbem, kurš tika ievēlēts no Sociālā taisnīguma partijas un Tautas kontroles saraksta, bet šobrīd ir partijas No sirds Latvijai valdes loceklis. Viņaprāt, priekšvēlēšanu cīņa pilsētā sākusies jau pirms aptuveni trim mēnešiem un tā izpaužoties kā "dažu cilvēku populistiski izteicieni un svarīgu pašvaldības lēmumu boikotēšana". Dzalbe pārmet Saskaņai, ka šīs partijas politiķi kritizē domi par Sporta un jaunatnes departamenta izveidošanu divu atsevišķu departamentu vietā, bet aizmirstot, ka Rīgā, kur Saskaņa ir pie varas, pastāv vēl lielāka centralizācija, jo tur pastāv Izglītības, kultūras un sporta departaments. "Mēs neejam un nekliedzam par saviem darbiem uz katra stūra. Ir partijas, no kuru vadības nāk suņa riešanas uzdevums," izteicās Dzalbe. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas