Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Daugavpils nepiekrīt, ka iedzīvotāji par siltumapgādi pārmaksājuši

Daugavpils dome nenoliedz Valsts kontroles (VK) revīzijā atklātos trūkumus kapitālsabiedrību uzraudzībā, taču joprojām nepiekrīt atzinumam, ka iedzīvotāji pārmaksājuši lielas summas par pakalpojumiem.

Atklāts paliek jautājums, kam jāuzņemas atbildība - VK uzstāj, ka pašvaldībai, bet tā veļ vainu uz regulatoru. VK revīzijas rezultātus un Daugavpils domes iebildumus trešdien uzklausīja Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti.

VK revīzija veikta par laiku no 2010. gada 1. janvāra līdz 2012. gada 30. aprīlim, taču ziņojuma apspriešana Saeimas komisijā notiek laikā, kad turpinās izmeklēšana kriminālprocesā par iespējamu kukuļošanu, kurā iesaistīts Daugavpils mēra vietnieks Vjačeslavs Širjakovs, pašvaldības uzņēmums Daugavpils siltumtīkli un uzņēmēji Jānis Sprinovskis un Gints Sorokins. Visu trīs šo personu advokāti pārsūdzējuši Rīgas rajona tiesas 3. februāra lēmumus par aizdomās turēto apcietināšanu. No amata tika atbrīvots Daugavpils siltumtīklu valdes loceklis Māris Laudiņš, kurš tūlīt pēc tam tika iecelts par uzņēmuma galveno enerģētiķi. Daugavpils siltumtīkli ir viens no trim uzņēmumiem, kuros Valsts kontrole izlēma pārbaudīt tikai tarifu veidošanas atbilstību normatīvo aktu prasībām, jo "revīzijas plānošanas posmā citos ar saimniecisko darbību saistītos jautājumos augsti riski netika konstatēti". Valsts kontroliere Elita Krūmiņa Dienai atzina - visus aspektus revīzijās pārbaudīt nevar, tādēļ izraugās tos, kur lielāki riski. Acīmredzot Daugavpils siltumtīklu līdzšinējā darbība neradīja aizdomas.

Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova līdz šim noliegusi savu saistību ar šo skandālu un izteikusi minējumu, ka tas drīzāk saistīts ar priekšvēlēšanu kampaņu. Uz Saeimas komisijas sēdi viņa nebija atbraukusi, atsūtot domes izpilddirektoru un viņa vietnieku, kā arī vairākus speciālistus.

VK revīzijas secinājumi nav Daugavpils domei glaimojoši. Pašvadības uzņēmumi ir snieguši pakalpojumus par cenām (tarifiem), kas nav caurskatāmas un ekonomiski pamatotas, tāpēc pakalpojumu saņēmējiem ir radušies ekonomiski nepamatoti izdevumi vismaz Ls 1 365 256. Neievērojot aizliegumus, piešķirtas prēmijas un dāvanas vismaz Ls 16 750 apmērā, nelietderīgi iegādātas preces un pakalpojumi par vismaz Ls 28 099.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas Dienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas