Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadītāja amatam izraugās Dmitriju Kaļinu

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) vadītāja amatam izraudzīts Olaines cietuma (Latvijas cietumu slimnīcas) priekšnieks Dmitrijs Kaļins, noskaidroja aģentūra LETA.

Tieslietu ministrija (TM) ir sagatavojusi Ministru kabineta rīkojuma projektu par Kaļina kandidatūras pārcelšanai IeVP priekšnieka amatā.

Kaļins izraudzīts augstajam amatam konkursa kārtībā.

Konkurss uz amatu izsludināts pagājušā gada novembrī. Pieteikumus konkursā iesniedza pieci pretendenti, otrajā kārtā uz amatu izvirzīti trīs no pretendentiem, bet dalībai trešajā kārtā izvirzīts tikai viens pretendents.

Kandidātu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir tieslietu ministra biroja vadītājs Aldis Bukšs, TM valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Valsts drošības dienesta priekšnieka vietnieks Andris Rapiņš, TM parlamentārā sekretāre Ilona Kronberga, TM Valststiesību departamenta direktore Sanita Armagana un TM Personālvadības departamenta direktore Airisa Auzāne.

Kā liecina paziņojums par konkursa izsludināšanu, vakancei noteikts mēneša atalgojums 3273 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Kā ziņots, pagājušā gada oktobrī IeVP priekšnieces amatu atstāja ģenerāle Ilona Spure, kura pirms pilnvaru termiņa beigām nolēmusi doties izdienas pensijā.

2018.gada aprīlī valdība Spuri iecēla pārvaldes priekšnieces amatā uz vēl vienu termiņu. Spurei amata termiņš bija paredzēts līdz 2023.gada 18.jūlijam.

IeVP ir TM pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde. Pārvaldes funkcijas ir apcietinājuma kā drošības līdzekļa un brīvības atņemšanas kā kriminālsoda izpildes nodrošināšana.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas