Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izglītības iestāžu modernizēšanai Rēzekne aizņemsies 6,8 miljonus eiro

Divu izglītības iestāžu modernizēšanai un dienesta viesnīcas būvniecībai Rēzeknes pašvaldība aizņemsies 6 884 519 eiro, lēmusi pilsētas dome.

Līdzekļi nepieciešami projektam Nacionālas nozīmes izglītības centra attīstība Rēzeknes pilsētā, izveidojot un modernizējot vispārējās vidējās izglītības mācību vidi kvalitatīvai un mūsdienīgai izglītības ieguvei. Pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs (S) skaidroja, ka projekts paredz Rēzeknes 2.vidusskolas un Rēzeknes 1.Valsts ģimnāzijas pārbūvi, kā arī dienesta viesnīcas izbūvi skolēniem.

Šogad pašvaldība plāno izņemt 1 200 000 eiro aizņēmumu, bet 2020.gadā - 5 684 519 eiro. Kredīts tiks ņemts uz 25 gadiem.

Būvdarbus vidusskolā plānots noslēgt šogad, bet ģimnāzijā - nākamā gada sākumā. Savukārt dienesta viesnīcā darbus varētu pabeigt "uz rudens pusi", domes sēdē prognozēja Bartaševičs.

Atbildot uz deputāta Jāzepa Korsaka (VL-TB/LNNK, V, Latgales partija) jautājumu, vai arī citās skolās paredzēti remontdarbi vai abas minētās uzskatāmas par elitārām iestādēm, pilsētas mērs pārmeta, ka deputātam būtu jāmāk skaidrāk formulēt jautājumu. Vienlaikus viņš informēja, ka paši deputāti lems par to, kādus darbus paredzēt skolās nākamgad atkarībā no budžeta iespējām.

Jau vēstīts, ka valsts nozīmes arhitektūras piemineklī, Surmoņinu namā Rēzeknē, top dienesta viesnīcas skolu audzēkņiem, kuras restaurācijā un izbūvē tiks ieguldīti 3 342 496 eiro.

Dienesta viesnīcas būvniecības darbi Atbrīvošanas alejā 92 sākti jūnija beigās, ir nosvinēti spāru svētki, un darbus plānots pabeigt 15 mēnešu laikā. Galvenā ieeja būs organizēta no Atbrīvošanas alejas puses, ar recepcijas un uzgaidāmo telpu. Ēkā saglabātas trīs esošās kāpņu telpas, savienojot tās ar gaiteni, kas pirmajā un otrajā stāvā iet cauri ēkai. Ēkas centrālajā daļā būs ierīkots lifts.

Pēc pārbūves telpu kopējā platība palielināsies līdz 1383 kvadrātmetriem. Ēkas trešajā stāvā, tam pievienojot bēniņu apjomu, tiks izbūvētas jaunas telpas - istabas audzēkņiem. Būvdarbu laikā paredzēts veikt teritorijas labiekārtošanas darbus 1300 kvadrātmetru platībā.

Dienesta viesnīcas istabiņas plānotas divām, trim vai četrām personām.

Ēka, kur top dienesta viesnīca, ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis Tipogrāfija. Ēka pašreizējā apjomā celta 1911.gadā kā īres un veikalu māja. Tās arhitekts nav zināms. Pirmā stāva telpas tika izīrētas tirgošanai, otrā stāva - dzīvošanai. Pašreizējā apjomā ēka izveidojusies vairāku pārbūvju un papildinājumu rezultātā, bet ēkas fasādes lielā mērā saglabājušas izskatu, kāds tas izveidots līdz Pirmajam pasaules karam. No 1998.gada līdz šī projekta izstrādei bijuši vairākkārtēji mēģinājumi veikt rekonstrukcijas darbus, bet tie visi apstājušies ieceres stadijā.

Būvdarbus objektā veic PS Latgales būve, un to izmaksas ir 3 342 496 eiro. Būvuzraudzību nodrošina SIA Mārčuks, bet autoruzraudzību - SIA Arhitektoniskās izpētes grupa. Darbi tiek līdzfinansēti no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas