Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jelgavā oficiāli apstiprina pilsētas logo un saukli

Ceturtdien Jelgavas domē apstiprināti pašvaldības saistošie noteikumi, kas nosaka Jelgavas pilsētas simboliku – karogu, ģerboni, logotipu, interneta portāla logotipu, saukli un saukļa logotipu, ziņo portāls zz.lv.

Noteikumos arī aprakstīta simbolikas lietošanas kārtība. Pirmo reizi visa simbolika ir apstiprināta vienos noteikumos.

Pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta skaidro, ka pilsētas karogs apstiprināts 1938.gada 28.oktobrī. Karoga krāsu pamatā ir vēsturiskie Kurzemes un Zemgales hercogistes ģerboņa toņi. Savukārt ģerbonis tā patreizējā izskatā apstiprināts 1925.gada 31.oktobrī. Ģerbonis ir pārapstiprināts ar Valsts heraldikas komisijas lēmumu 2002.gada 11.jūlijā.

"Pilsētai ir nepieciešama vienota pilsētas tēla pozicionēšana arējā vidē, tāpēc, realizējot mārketinga stratēģiju, 2007gadā tika sākta Jelgavas pilsētas logotipa izstrāde un saukļa variantu aprobācija. Jelgavas pilsētas logotips un sauklis "Jelgava – pilsēta izaugsmei!" 2012.gada 20.martā reģistrēts Latvijas Republikas Patentu valdē," skaidro preses sekretāre.

Līdz šim pilsētas simbolika bija apstiprināta vairākos pašvaldības saistošajos noteikumos. Pirmo reizi tā tiek apstiprināta vienos noteikumos, kuros ir noteikta arī simbolikas lietošanas kārtība. Noteikumi paredz, ka pilsētas karogs pastāvīgi jāpaceļ pie domes ēkas un pašvaldības iestāžu, aģentūru un kapitālsabiedrību ēkām. Pēc brīvas gribas pilsētas karogs paceļams pilsētas svētkos, bet valsts svētkos kopā ar Latvijas valsts karogu; pie ēkām, kur izvietoti balsošanas iecirkņi – vēlēšanu un tautas nobalsošanas dienās; ģimenes svētkos, kā arī citos gadījumos ikdienā, garantējot pienācīgu cieņu pret karogu.

Savukārt pilsētas ģerboņa attēlu, Jelgavas pilsētas logotipu un Jelgavas pilsētas saukļa logotipu drīkst lietot, saskaņojot to pašvaldībā.

Noteikumu izpildes kontroli nodrošinās Pašvaldības policija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas