Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jelgavas izglītības pārvalde: Nav apstiprinājuma par it kā notikušu ukraiņu bērnu pazemošanu skolā

Šobrīd Jelgavas Izglītības pārvaldei nav apstiprinājuma par to, ka Jelgavas Pārlielupes pamatskolā būtu notikusi ukraiņu bērnu pazemošana, aģentūru LETA informēja Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza.

Sociālajos tīklos šonedēļ izskanēja kāda ukraiņa pārmetumi, ka Pārlielupes pamatskolā, kas savulaik bija Jelgavas 6.vidusskola ar mācību programmu krievu valodā, tikuši pazemoti ukraiņu bērni - viņiem garāmejot dziedāta Krievijas himna, bet matemātikas skolotājs Ukrainu nodēvējis par "mežoņu valsti".

Jelgavas Izglītības pārvaldē aģentūrai LETA pauda, ka tās speciālisti iepazinušies ar publiski pieejamo informāciju par attieksmi pret Ukrainas civiliedzīvotāju bērniem Jelgavas Pārlielupes pamatskolā. 20.februārī esot notikusi saruna ar Jelgavas Pārlielupes pamatskolas direktori un kopīgi izvērtēta pieejamā informācija un uzklausīts direktores viedoklis par situāciju skolā.

Pamatskolas vadība sniegusi informāciju un skaidrojusi skolas personālam publiskajā telpā pieejamo informāciju, kopīgi ar pedagogiem analizēja situāciju. Pamatskolas vadībai uzdots atkārtoti aktualizēt jautājumus par skolas iekšējās kārtības noteikumu ievērošanu, skolēnu labizjūtu un savstarpējo saskarsmi ikdienā.

Atsaucoties uz video, kurā izskanēja, ka mobingu atbalstījusi arī skolas apsardze, Auza klāstīja, ka skolā apsarga nemaz neesot.

Līdz šim Jelgavas izglītības pārvalde neesot saņēmusi nevienu informāciju par negatīvām izpausmēm pret Ukrainas civiliedzīvotāju bērniem šajā skolā, paziņoja Izglītības pārvaldes vadītāja. Konkrētā ģimene aicināta vērsties Jelgavas izglītības pārvaldē, lai kopīgi rastu risinājumu.

Informāciju pārbauda arī tiesībsargājošās institūcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas