Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Jūrmalnieki lūdz KNAB izvērtēt pilsētas mēra Trukšņa rīcību, dalot iedzīvotājiem bezmaksas cirka biļetes

Vairāki Jūrmalas iedzīvotāji vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs, lai lūgtu izvērtēt Jūrmalas mēra Gata Trukšņa iespējamo ieinteresētību, atbalstot SIA Artikul Entertainment un dalot iedzīvotājiem bez maksas cirka biļetes.

Jūrmalnieks Imants Burvis informēja, ka iedzīvotāji vērsušies Ģenerālprokuratūrā un Korupcijas novēršanas un apgarošanas birojā (KNAB), lai izvērtētu Trukšņa finansiālās iespējas, dāvinot Jūrmalas bērniem un to vecākiem biļetes uz Ziemassvētku cirka izrādēm.

"Pēc publiski pieejamās informācijas redzams un noprotams, ka Trukšņa dāvātās cirka biļetes iegādājusies SIA Artikul Entertainment, tās nekad nav bijušas Trukšņa īpašumā un minēto biļešu kopējā cena ir no 13 188 līdz 35 168 latiem, kuru apmērs krimināltiesībās uzskatāms par lielu. Jūrmalniekiem, saņemot cirka biļetes un Trukšņa kartīti, nebija iespējams izsecināt par SIA Artikul Entertainment līdzdalību cirka biļešu iegādē, un nekas neliecināja, ka saņemtās cirka biļetes nav Trukšņa sarūpētas," uzsvērts jūrmalnieku izplatītajā paziņojumā medijiem.

Jau ziņots, ka portālā Biļešu serviss pieejamā informācija liecina, ka SIA Artikul Entertainment organizē arī pasākumus Jūrmalas koncertzālē Dzintari, par kuru esamību un iespējamību lemj arī Truksnis. SIA Artikul Entertainment šogad Dzintaru koncertzālē organizēs festivālu Jūrmala 2013.

Jūrmalnieki pauž aizdomas, ka saskaņā ar Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikumu Jūrmalas domes priekšsēdētājs, piedaloties mantiskā darījumā ar cirka biļetēm, šajā procesā ieguldot arī savus līdzekļus, ir nepārprotami rīkojies ārpus savu pilnvaru robežām.

"Ar kādu patiesu mērķi Truksnis veica šīs darbības, uzskatu, būtu noskaidrojams ar kriminālprocesuāliem līdzekļiem, jo, pēc publiski pieejamiem datiem, Trukšņa finansiālais stāvoklis nerada objektīvi ticamu ekonomisku pamatotību šādai rīcībai," norādīja Burvis. Viņš piebilda, ka Trukšņa publiski izteiktajiem apgalvojumiem būtu iegūstams dokumentāls apliecinājums un pastāv reāla iespēja par noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā un tautsaimniecībā, jo SIA Artikul Entertainment rīcībā nav saskatāma leģitīma, objektīva un ticama ekonomiska pamatotība.

"Vēlamies vēl pieminēt, ka Jūrmalas pilsētas dome 2012.gadā 20.janvārī atbalstīja SIA Artikul Entertainment īpašnieka Vladimira Ņikišina priekšlikumus apstiprināts Detālplānojuma galīgo redakciju Dzintaru prospektā 23 un iznomāt Nikišinam zemes gabalu Dzintari 1006. Par šiem lēmumiem balsoja arī Truksnis," uzsver Jūrmalas iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē jūrmalnieku ģimenes ar bērniem saņēmušas dāvanu - biļeti vienam bērnam un vienam pieaugušajam uz Ziemassvētku eglīti Rīgas cirkā. Apsveikumam pievienota kartīte ar personīgu apsveikumu no Jūrmalas mēra Trukšņa.

Truksnis apstiprināja, ka 2180 bērniem, kas mācās pašvaldības bērnudārzos vai apmeklē pirmsskolas izglītības grupiņas, uzdāvinājis cirka biļetes - vienu bērnam, otru - vienam no vecākiem.

Uz jautājumu, kas apmaksājis šīs dāvanas, Truksnis apgalvoja, ka no pašvaldības budžeta tam nav tērēts ne santīms. "Pie manis ar iniciatīvu vērsās firmas pārstāvji, kas organizē dažādus cirka pasākumus, kas gribēja svētkos izdarīt labu cilvēkiem. Viņi paši nevarēja nodrošināt, ka biļetes tiek izdalītas bērniem, tāpēc vērsās pie manis ar domu, ka es to varētu izdarīt," sacīja Jūrmalas mērs.

"Tas bija labs un pozitīvs pasākums bez zemūdens akmeņiem vai domām. Man darīja prieku tas, ka varu izdarīt labu bērniem, kas citādi nevarētu tikt uz šādu pasākumu. Darīju to pēc savas vēlmes, tā bija mana iniciatīva un atbildība," skaidroja Truksnis. Apsveikumu drukāšana un biļešu piegādāšana ģimenēm viņam personīgi esot izmaksājusi ap 1000 latu.

SIA Artikul Entertainment, kas iegādājās cirka biļetes un tās atdāvināja Jūrmalas mēram, pieder producentam no Latvijas - Vladimiram Ņikišinam.

Ņikišins apstiprināja, ka biļetes jūrmalniekiem tiešām dāvinātas bez maksas, skaidrojot, ka visas biļetes pārdot neesot reāli, tāpēc daļa tiek uzdāvinātas bērniem par velti. Tā esot vismaz desmit gadus ilga tradīcija, un līdz šim biļetes dāvinātas lielākoties rīdziniekiem.

Šogad Ņikišins kā Jūrmalas pilsētas iedzīvotājs nolēmis piedāvāt šādu iespēju jūrmalniekiem, tomēr viņš atzina - par spīti tam, ka biļetes jau gadiem tiek dāvinātas ģimenēm, kas pašas tās nevar atļauties, pastāv risks, ka šo labo darbu politiķi varētu arī izmantot, audzējot politisko kapitālu pirms vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas