Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ķekavā jauniešu grupa maskās ielaužas dzīvoklī un aplaupa vienaudzi

Valsts policija aizturējusi jauniešu grupu, kura Ķekavā maskās ielauzusies dzīvoklī un aplaupījusi vienaudzi, aģentūru LETA informēja policija.

15.februārī policijā saņemts iesniegums un sākta izmeklēšana par iepriekšējā dienā kādā dzīvoklī Ķekavā notikušu laupīšanu.

Sākotnējā informācija liecina, ka 16 gadus vecs jaunietis, kurš tobrīd atradies mājās kopā ar māsu, saņemot zvanu pie dzīvokļa durvīm, tās atvēris. Tobrīd dzīvoklī ielauzušās trīs nezināmas personas maskās, un, piedraudot ar vardarbību, nolaupīja no puiša 90 eiro un mobilo telefonu. Puiša māsa paspējusi no dzīvokļa izbēgt.

Veicot izmeklēšanas darbības un operatīvos pasākumus, policija 16.februārī aizdomās par šo noziegumu aizturēja divus 2006.gadā dzimušus jauniešus un vienu 2007.gadā dzimušu jaunieti.

Pašreizējā informācija liecina, ka visi trīs jaunieši bija iekļuvuši dzīvoklī, taču noziegumā iesaistīts vēl kāds 2007.gadā dzimis jaunietis, kurš laupīšanas brīdī stāvējis kāpņu telpā un skatījies, vai kāds nenāk. Arī šis jaunietis vēlāk nogādāts policijā.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka cietušais jaunietis pazinis aizdomās turētos un iepriekš starp viņiem bijis konflikts.

Daži no aizdomās turētajiem iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem, kā arī viens no viņiem - saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Jauniešiem draud brīvības atņemšana līdz astoņiem gadiem.

Aizdomās turētajiem jauniešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija aicina gan vecākus, gan pedagogus izglītot bērnus par iespējamām sekām, kādas var rasties, izdarot noziegumus. Tāpat nepieciešams atgādināt, ka savstarpēji konflikti risināmi mierīgi pārrunu ceļā vai arī vēršoties pie atbildīgajiem pieaugušajiem, nevis vardarbīgā veidā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas