Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Meža platību paplašināšanai un dzīvotspējas uzlabošanai būs pieejami vairāk nekā septiņi miljoni eiro

Ieguldījumiem meža platības paplašināšanā un dzīvotspējas uzlabošanā būs pieejami vairāk nekā septiņi miljoni eiro, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

LAD izsludinājis projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) pasākumā "Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un meža dzīvotspējas uzlabošanā".

Pasākuma aktivitātes "Meža ieaudzēšana" septītajā kārtā iesniegumus LAD sāks pieņemt no šā gada 1.aprīļa līdz 7.maijam. Projektu iesniegumu kārtas kopējais publiskais finansējums ir 1 989 171 eiro.

Pieteikumus aktivitātes "Meža ugunsgrēkos un dabas katastrofās iznīcinātu mežaudžu atjaunošana" sestajā kārtā varēs iesniegt no šā gada 1.aprīļa līdz 7.maijam. Projektu iesniegumu kārtas kopējais publiskais finansējums ir 1 067 838 eiro.

Savukārt aktivitātes "Ieguldījumi meža ekosistēmu noturības un ekoloģiskās vērtības uzlabošanai" sestajā kārtā pieteikumus var iesniegt no šā gada 1.aprīļa līdz 7.maijam. Projektu iesniegumu kārtas kopējais publiskais finansējums ir 4 051 155 eiro.

Kārtā iesniegto projektu īstenošanas beigu termiņš ir līdz 2023.gada 1.septembrim.

Projekta iesnieguma veidlapa pieejama LAD mājaslapā, un tie jāiesniedz, izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu vai ievērojot Elektronisko dokumentu likumu, vai personīgi LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs vai LAD Centrālajā aparātā Zemkopības ministrijas Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Republikas laukumā 2.

Top komentāri

nja
n
Tas, protams, jauki, ka būs finansējums, bet diez vai tas nonāks līdz mazajam cilvēkam, jo arī mežu nozarē tāpat kā lauksaimniecībā mums ir lielie spēlētāji ar dārgiem džipiem un jaguāriem, kas nosmeļ 80% pieejamā finansējuma. Tāpat nav skaidrs, kāpēc ir tik sarežģīti, dārgi (braukāšana pa kantoriem, papīru vākšana) un nervus kutinoši (katrā kantorī uz tevi kāda grezele var sabrēkt, pakļaut tevi saviem viedokļiem un humoram) noformēt transformāciju zemei, kurā saaudzis dabisks mežs, kur jau sēnes zem bērziem, kas būs cērtami pēc nieka 10 gadiem, aug. Kāpēc ir tik grūti mazajam cilvēkam nokārtot elementāras sanitārās cirsmas, lai sāktu mežu apsaimniekot (atkal tas pats, kantoris kantora galā, katrs var tev pateikt, ko vien vēlas), process aizņem turpat gadu.
Darbi
D
Nu vispār stādus jau no LVM vairākus gadus vairumā nevar nopirkt. Aizejot uz Zviedriju vai lielajiem noņēmējiem. Nezin kā tad bez stādiem lai VAS LVM akcionārs - mazais meža īpašnieks - savu mežu atjauno?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas