Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nekonstatējot ūdens mikrobioloģisko piesārņojumu, atļauj peldēties Liepājas un Pāvilostas pludmalēs

Nekonstatējot ūdens mikrobioloģisko piesārņojumu, atcelts aizliegums peldēties Liepājas un Pāvilostas pludmalēs, aģentūru LETA informēja Liepājas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Liepājas pašvaldība ir saņēmusi 25.jūlijā Liepājas pludmales "Dienvidrietumu" peldvietā un peldvietā "Pie stadiona" Veselības inspekcijas ņemto ūdens paraugu analīžu rezultātus, kas neuzrāda mikrobioloģisko piesārņojumu un ūdens kvalitāte ir laba, līdz ar to peldēties ir atļauts, norāda Lazdāne.

Arī Pāvilostas pludmalē ūdens kvalitāte esot laba.

LETA jau vēstīja, ka trešās ūdens analīžu, kas veiktas SIA "Liepājas ūdens" sertificētajā laboratorijā, rezultāti apliecināja, ka ūdens kvalitāte Liepājā atbilst peldvietu noteikumiem.

Paraugi ņemti pie notekūdeņu sistēmām Lībiešu 33, pludmalē "Liedagi" un no pludmales pie stadiona.

Vienlaikus Lazdāne norādīja, ka nākamie analīžu rezultāti būs pieejami ceturtdien.

LETA jau ziņoja, ka arī iepriekšējās divās dienās ņemto analīžu rezultāti liecina, ka ūdens kvalitāte Liepājā atbilst peldvietu noteikumiem, kad paraugi ņemti pie pie notekūdeņu sistēmām Lībiešu ielā 33 un pludmalē "Liedagi".

Naktī uz otrdienu Liepājā izdevās apturēt notekūdeņu noplūdi jūrā un notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbība tika atjaunota pagaidu režīmā.

Pašlaik situācija ar notekūdeņu ieplūšanu jūrā atrisināta un tie vairs neiztek ārpus attīrīšanas iekārtām, apgalvo pašvaldība.

Patlaban iedarbināti septiņi sūkņi, kas pārpumpē notekūdeņus, apejot sagruvušo priekšattīrīšanas bloku, lai novērstu neattīrītu notekūdeņu nokļūšanu jūrā.

LETA jau vēstīja, ka VI bija aizliegusi peldēties visās Liepājas jūras peldvietās un ieteica nepeldēties visā jūras Kurzemes piekrastē, līdz pat Pāvilostai.

VI peldēšanās aizliegumu un ierobežojumu noteikusi pēc Liepājas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu avārijas 23.jūlija vakarā.

Kā ziņots, svētdienas pievakarē Liepājā, Šķēdē, sabruka notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pirmsattīrīšanas rezervuāra siena, radot daļas neattīrītu kanalizācijas ūdeņu noplūdi jūrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas