Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Nojauc līdz galam neuzbūvēto poliklīnikas ēku Gulbenē

Līdz galam neuzcelta poliklīnikas ēka, kura atrodas blakus Gulbenes slimnīcai, beidzot tiek jaukta nost, ziņo portāls dzirkstele.lv.

Gulbenes novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa norāda, ka šī ēka sen jau kā pārdota un nepieder pašvaldībai.

Gulbenes novada būvvaldes galvenā arhitekte Daila Putniņa stāsta, ka poliklīnikas ēka pieder SIA Rema kokaudzētavas. Viņi ir izstrādājuši nojaukšanas projekta dokumentāciju un ir saņēmuši būvatļauju šādu darbu veikšanai.

Novada būvvaldes vadītājs-būvinspektors Jānis Ziemelis norāda, ka būvatļauja ir izdota 7.septembrī ar termiņu līdz nākamā gada 1.jūlijam, tas nozīmē, ka šajā laika posmā demontāžas darbi būtu jāpabeidz.

"Ko šis uzņēmums ir plānojis darīt tālāk, mēs nezinām. Pagaidām nekādu būvniecības pieteikumu nav," norāda J.Ziemelis.

Sazinoties ar darbu veicējiem, Vīgants Lavrinovičs, kas strādā pie ēkas demontāžas darbiem, pastāstīja, ka pēc būtības būvatļauja ir izsniegta SIA Remi kokaudzētavas.

"Kādreiz SIA Rema kokaudzētavas šī ēka arī piederēja, bet mūsu īpašnieks to acīmredzot ir pārpircis. Mēs esam privāta firma SIA Bussines Development Agency un šo ēku tagad jaucam nost," norāda V.Lavrinovičs. Internetā var lasīt, ka šīs firmas darbības nozare ir ēku nojaukšana.

Pagaidām būve tiks nojaukta, tad vieta tiks sakopta un varbūt arī kaut kas būvēts, bet varbūt tur būs vienkārši zaļā zona.

Gulbenes novada Vēstures un mākslas muzejā dzirkstele.lv noskaidroja, ka poliklīnikas būvniecība tika uzsākta 20.gadsimta astoņdesmito gadu beigās. Bija paredzēts, ka tai būs trīs stāvi. Pēc laika būvniecība tika pārtraukta. 1995.gadā poliklīnikas būvniecību gribēja turpināt, tika pat uzdots atbildīgajiem darbiniekiem izpētīt, kādā stāvoklī ēka ir un vai derēs tas, ka ēkai būs tikai divi stāvi, nevis trīs, kā sākotnēji iecerēts. Novērtējumā esot teikts, ka būvniecību varot turpināt, tikai tam būs nepieciešami lieli finansiāli ieguldījumi. Rezultātā pēc izvērtēšanās būvniecība tomēr tā arī netika turpināta. Un līdz pat šai dienai, vairāk nekā 20 gadus, netālu no slimnīcās stāvēja neuzceltā poliklīnikas ēka.

Iedzīvotāju atmiņas liecina, ka bijusi iecerēta moderna poliklīnika, kuru saistīs slēgts gaitenis ar slimnīcu, pacientu un mediķu ērtībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas