Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ozolnieku novadā atklātie nelegālie atkritumi izplata kodīgu smaku; pašvaldībai nav līdzekļu attīrīšanai

Daļa Ozolnieku novadā nelegālajā izgāztuvē glabāto atkritumu izplata kodīgu smaku, aģentūru LETA informēja novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA).

Viņš skaidroja, ka īpašumā Stigmas izvietotie atkritumi ir nenosakāmas izcelsmes, daļa no tiem ir šķidri un izvietoti mucās, un pie dažām mucām jūtama kodīga smaka.

"Tā ir veca fermas ēka, kurai var brīvi piekļūt. Esam norobežojuši piekļuvi, bet ēkā tik un tā var iekļūt caur logiem," klāstīja Liepiņš. Ik pa laikam atkritumu glabāšanas punktu apsekojot pašvaldības pārstāvji.

Pašvaldībai ir informācija, ka izgāztuves likvidēšana varētu izmaksāt 200 000 eiro, taču tai nav izdevies sazināties ar ēku īpašnieku - SIA Metarex -, kas ir beidzis saimniecisko darbību. Pašvaldībai līdzekļu, lai teritoriju attīrītu, neesot.

"Pēc ugunsgrēka Jūrmalā [Valsts vides dienesta vadītāja] Inga Koļegova teica, ka pašvaldība nebija pietiekami atbildīga. Mēs esam atbildīgi un paziņojām, informējām arī nozares ministru [Kasparu] Gerhardu, jo mums nav vēlēšanās gaidīt, lai notiktu vides katastrofa," pauda domes priekšsēdētājs.

Daļa zemes, kas atrodas īpašumā Stigmas starp ēkām, pieder pašvaldībai un ilgstoši tiek nomātas.

Jau vēstīts, ka Ozolnieku novadā konstatēts nelegāls bīstamo atkritumu glabāšanas punkts, kurā glabājas apmēram 170 tonnas atkritumu, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Evita Kairiša.

Pašvaldībā skaidro, ka īpašumā Stigmas bīstamie atkritumi netiek uzglabāti atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Kairiša skaidroja, ka kopš 2015.gada 16.janvāra ēku īpašums pieder SIA Metarex. Pašvaldībai pieejamā informācija liecina, ka 2016.gada 25.jūlijā uzņēmums ir saņēmis Jelgavas reģionālās vides pārvaldes rīkojumu par teritorijas sakārtošanu, tomēr rīkojums nav izpildīts. Ozolnieku novada pašvaldība ir nosūtījusi brīdinājumu uz uzņēmuma juridisko adresi, pieprasot nekavējoties novērst iznomātā zemes gabala piesārņošanu, tomēr personīgi sazināties ar SIA Metarex pārstāvjiem pašvaldībai nav izdevies.

 

Top komentāri

MM
M
Bargus sodus uzņēmumu amatpersonām, dibinātājiem, līdz pat reālam cietumsodam!! Ja atkritumus pārvestu uz viņu privātmājas pagalmu, nauda atrastos momentā!! Lai ne.irš, ka € nav!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas