Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta (14:18) - Applūdušas vairāku upju palienas

Ceļoties ūdens līmenim, ir applūdušas vairāku upju palienes un, turpinot paaugstināties ūdens līmenim, gaidāma arī zemāko palieņu applūšana Daugavā posmā no Daugavpils līdz Vaikuļāniem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Palienes applūdušas Daugavā pie Zeļķiem, Dubnā Sīļos, Aiviekstē posmā Lubāna-Aiviekstes hidroelektrostacija (HES), Ogrē pie Ogres un Lielajā Juglā pie Zaķiem. Lielupē applūdušas palienes un atsevišķos posmos arī zemākas vietas.

Aizvadītajā diennaktī Daugavā Baltkrievijas teritorijā ūdens līmeņa paaugstināšanās intensitāte nedaudz samazinājusies un posmā no Suražas līdz Verhņedvinskai ūdens līmenis paaugstinājās par 53 līdz 171 centimetram (cm).

Daugavā Latvijas teritorijā straujākā ūdens līmeņa paaugstināšanās aizvadītajā diennaktī novērota posmā no Daugavpils līdz Jersikai, kur ūdens līmenis paaugstinājās par 95 līdz 196 cm. Arī citās Latgales upēs turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās - Rēzeknē pie Griškāniem, Dubnā posmā no Višķiem līdz Sīļiem un Laucesā pie Lenderņas par 15 līdz 24 cm diennaktī.

Daugavā Baltkrievijas teritorijā vērojama reta līdz bieža ledus iešana posmā Suraža - Polocka, pie Verhņedvinskas notikusi ledus sakustēšanās. Savukārt Daugavā Latvijas teritorijā pie Krāslavas novērojama nepilna ledus sega un reta ledus iešana, pie Daugavpils novērota ledus sakustēšanās un vaļums. Posmā Vaikuļāni-Pļaviņas ir ledus sega ar lāsmeņiem, piekrasta vaļumjoslas un ūdens uz ledus.

Savukārt Ošā pie Kūleniekiem, Pededzē pie Litenes, Lielajā Juglā pie Zaķiem un Aiviekstē posmā no Lubānas līdz Aiviekstes HES ūdens līmenis paaugstinājies par 30 līdz 54 cm. Ogrē posmā no Lielpečiem līdz Ogrei ūdens līmenis paaugstinājies par 19 līdz 62 cm, Lielupē pie Mežotnes un tās pietekā Mūsā turpinājās pakāpeniska ūdens līmeņa samazināšanās, bet posmā Staļģene-Kalnciems tas aizvadītajā diennaktī palielinājās par 32 līdz 66 cm.

Dubnā Sīļos turpinās reta ledus iešana, bet Rēzeknē pie Griškāniem vērojama ledus sega ar lāsmeņiem, vaļums un ūdens uz ledus. Aiviekstē posmā Lubāna-Aiviekstes HES novērojama reta ledus iešana un krastos ir palieku piesalas. Ogrē pie Lielpečiem ir ledus sastrēgumi lejpus un augšpus novērojumu stacijas. Savukārt Lielupē pie Mežotnes upe ir brīva no ledus, bet posmā Staļģene-Jelgava vērojama reta ledus iešana, savukārt pie Kalnciema šodien plkst.11.30 sāka iet ledus visas upes platumā. Lielupes pietekā Mēmelē pie Tabokines ir reta ledus iešana.

Lielupes labā krasta pietekās Viesītē pie Sudrabkalniem un Misā pie Lielveisiem aizvadītajā diennaktī turpinājās ūdens līmeņa paaugstināšanās par 38 līdz 45 cm, bet kreisā krasta pietekās Svētē pie Ūziņiem, Tērvetē pie Bramberģes un Bērzē pie Baložiem ūdens līmenis pazeminājies par 15 līdz 46 cm.

Ventā posmā no Vārdavas līdz Kuldīgai ūdens līmenis aizvadītajā diennaktī pazeminājies par 12 līdz 24 cm, bet pie Vendzavas cēlies par 29 cm, bet citās Kurzemes upēs turpinājās ūdens līmeņa paaugstināšanas - Ciecerē pie Pakuļu HES un Durbē pie Cīravas līmenis cēlies par trīs līdz deviņiem cm, bet Abavā Rendā, Rojā Rojupē un Irbē Vičakos par 15 līdz 19 cm. Savukārt Imulā Pilskalnos, Užavā Tērandē, Rīvā Pieviķos un Bārtā posmā Skuodas-Dūkupji ūdens līmenis samazinājies par astoņiem līdz 26 cm.

Gaujā aizvadītajā diennaktī turpinājusies ūdens līmeņa paaugstināšanās par 13 līdz 55 cm, bet Salacā par 27 līdz 35 cm. Gan Gaujas, gan Salacas pietekās turpinājusies arī ūdens līmeņa celšanās. Gaujā pie Valmieras ledus kļūst tumšs un kūst uz vietas, bet pie Siguldas ir reta ledus iešana.

Hidrologi prognozē, ka tuvākajās dienās Latvijas upēs turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās, atsevišķos posmos iespējamas ūdens līmeņa svārstības. Daugavā posmā Piedruja-Daugavpils un pie Jēkabpils gaidāma ledus iešana. Lielupē, turpinoties ledus iešanai, paaugstināsies ūdens līmenis upes lejtecē. Turpināsies straujāka ūdens līmeņa paaugstināšanās Vidzemes upēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas