Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (18:23) - Par iebraukšanu Jūrmalā piemaksājot varēs norēķināties ar SMS

No otrdienas, 29.aprīļa, vienreizējās iebraukšanas caurlaides Jūrmalā varēs iegādāties ar īsziņas (SMS) starpniecību, aģentūra LETA uzzināja Jūrmalas domē. Pakalpojuma izmantotājiem gan jārēķinās, ka ar īsziņas starpniecību iegādātā caurlaide būs par 0,07 eiro dārgāka, jo papildus iebraukšanas nodevai divu eiro apmērā būs jāsedz arī procentu likme 3,5% par starpniecību pakalpojuma sniedzējam.

Šāda piemaksa nepieciešama, jo Jūrmalas dome pakalpojumu sniedzējam par pakalpojumu sniegšanu nemaksās, skaidroja pašvaldības pārstāve Dagnija Būmane.

Pašvaldība par vienreizējās iebraukšanas caurlaides iegādi iebraukšanai Jūrmalā ar īsziņas starpniecību ir noslēgusi līgumu ar SIA CityCredit, kas apņēmusies pakalpojumu nodrošināt jau no otrdienas. Otrs potenciālais šī pakalpojuma sniedzējs ir SIA Rīgas karte, ar kuru notiek līguma saskaņošana.

Jūrmalas dome izvēlējās slēgt līgumu ar visiem pretendentiem, kas iesniedza dokumentus kā potenciālie pakalpojuma nodrošinātāji, lai iebraukšanas nodevas maksātājiem būtu pēc iespējas plašāks piedāvājums un iespēja izvēlēties pakalpojuma sniedzēju.

Pakalpojums rīt būs pieejams, sākot no plkst.12. Autovadītājiem, kuri lieto Mobilly pakalpojumus, lai norēķinātos, piemēram, par autostāvvietām, šis pakalpojums jau ir zināms, bet tiem, kuri sāks pakalpojuma lietošanu, jāreģistrējas Mobilly sistēmā un jāatver lietotāja konts. Konta atvēršana ir bez maksas, un to var izdarīt, piezvanot pa informatīvo tālruni 1859 vai arī reģistrējoties www.mobilly.lv, skaidroja City Credit pārstāvis Kārlis Andersons.

Mobilly sistēmas lietotājam pirms iebraukšanas īpaša režīma zonā Jūrmalas teritorijā no mobilā tālruņa jānosūta SMS uz numuru 1859. Īsziņā jāraksta "STARTautomašīnas numursJ". Pēc veiktās samaksas mobilajā tālrunī tiks saņemta apstiprinoša atbilde par veikto maksājumu.

Atļaujas var iegādāties arī interneta vietnē, bet jāņem vērā, ka jebkura vienreizējā atļauja iebraukšanai Jūrmalā ir derīga tikai vienu stundu pēc iegādes.

Iegādājoties atļaujas ar SMS palīdzību, autovadītāji varēs neapstājoties iebraukt Jūrmalā, kur iebraukšanas atļaujas varēs pārbaudīt Jūrmalas Pašvaldības policijas darbinieki, kuriem būs pieejama City Credit datu bāzes informācija.

Par iebraukšanu Jūrmalā bez nodevas samaksāšanas autovadītājam var piemērot naudas sodu līdz 70 eiro.

Jau vēstīts, ka no 1. aprīļa par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā divi eiro. Nodeva ir spēkā no 1. aprīļa līdz 30. septembrim, bet no 1. oktobra līdz 31. martam nodeva par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā. Motocikliem un videi draudzīgam transportam - elektromobiļiem - iebraukšana Jūrmalā visu gadu ir bez maksas.

Nodevu var samaksāt caurlaižu iegādes punktos pirms iebraukšanas Jūrmalā, kur uzstādīti termināļi norēķiniem skaidrā naudā, un ar maksājumu karti. Termināļos, kas paredzēti tikai norēķiniem skaidrā naudā, iebraukšanas nodevas samaksai var lietot 5, 10, 20 un 50 centu, 1 eiro un 2 eiro monētas.

Pievienota 5.-9.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas