Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pašvaldībām būs trīs iespējas, kā īstenot pienākumu izveidot un finansēt pašvaldības policiju

Valdībā otrdien atbalstītie grozījumi likumā Par policiju paredz, ka, sākot ar 2024.gada 1.janvāri, pašvaldībai ir trīs iespējas, kā īstenot Pašvaldību likumā noteikto pienākumu izveidot un finansēt pašvaldības policiju.

Pirmkārt, pašvaldībai ir iespēja izveidot pašvaldības policiju. Otrkārt, pašvaldībām savstarpēji vienojoties ar citām pašvaldībām ir iespēja izveidot kopīgu pašvaldības policiju, ievērojot Pašvaldību likumā noteikto. Treškārt, pašvaldībai ir iespēja deleģēt visus pašvaldības policijas uzdevumus citai pašvaldībai, ievērojot Valsts pārvaldes iekārtas likuma prasības.

Vienlaikus deleģējot pašvaldības policijas uzdevumu izpildi citai pašvaldībai, pašvaldībai saglabāsies pilna atbildība par deleģēto uzdevumu izpildi un būs jānodrošina efektīva deleģēto uzdevumu uzraudzība.

Papildus likumprojektā paredzētas tiesības pašvaldībai, kura ir izveidojusi pašvaldības policiju, atsevišķus pašvaldības policijas uzdevumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajā kārtībā deleģēt citai pašvaldībai.

Šāds risinājums nodrošinās to, ka gadījumos, kad izveidotā pašvaldības policija, piemēram ārkārtas situācijā, ar saviem cilvēkresursiem vai materiāltehnisko nodrošinājumu nevarēs patstāvīgi nodrošināt kāda pašvaldības policijas uzdevuma izpildi pilnā apjomā, pašvaldība atsevišķu pašvaldības policijas uzdevumu varēs deleģēt citai pašvaldībai un tādējādi tiks radīta iespēja pašvaldības policijai saņemt nepieciešamo atbalstu no citas pašvaldības policijas.

Turklāt šādā veidā tiks vienlaikus novērsta problēma, kura saistīta ar likumā "Par policiju" paredzēto regulējumu, ka pašvaldības policijas darbinieks pilda pienākumus un attiecīgi var izmantot ar likumu piešķirtās tiesības tikai tās pašvaldības administratīvajā teritorijā, kuras pašvaldības policijā pieņemts darbā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas