Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pašvaldībām piešķir 26 miljonu eiro aizdevumus 27 projektu realizēšanai

Šodien valdība apstiprināja aizdevumu sniegšanu 25,9 miljonu eiro apmērā pašvaldībām 27 projektu realizācijai, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Kopumā atbalstīti 27 investīciju projekti 11 pašvaldībās. Projekti tiks īstenoti Tukuma, Cēsu, Rēzeknes, Ropažu, Balvu, Jēkabpils, Ādažu, Ventspils un Krāslavas novados, kā arī Rīgā un Jelgavā.

Šajā kārtā populārākais aizdevumu mērķis ir higiēnas prasību nodrošināšanaa pirmsskolas izglītības iestādēs. Atbalstīti 12 projekti Rīgas pilsētā ar aizdevumu 1,4 miljoni eiro.

Tiltu, pārvadu un estakāžu būvniecībai vai pārbūvei atbalstīti divi projekti ar 16,2 miljonu eiro aizdevumu. Par šiem līdzekļiem tiks izbūvēts tilts pār Platones upi Jelgavā un tiks veikta Brasas tilta atjaunošana un pārbūve Rīgā.

Pašvaldības transporta infrastruktūras attīstībai atbalstīti 11 projekti astoņās pašvaldībās par kopējo summu 3,9 miljoni eiro.

Kā ziņots, lai veicinātu ekonomikas atgūšanos no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes, VARAM šogad paplašināja pašvaldību iespējas aizņemties, papildinot aizdevumu programmu ar iespēju projektus pieteikt arī pašvaldības ēku pielāgošanai pašvaldības pakalpojumu sniegšanai, īres dzīvokļu izveidošanai ārpus Rīgas plānošanas reģiona, pašvaldības meliorācijas sistēmas infrastruktūrai, būvprojektu izstrādei nozīmīgiem un lieliem investīciju projektiem, kā arī pašvaldību uzsākto investīciju projektu pabeigšanai.

Tāpat, lai mazinātu Covid-19 izplatību, programmā iekļauts VARAM ierosinājums pašvaldībām saņemt valsts aizdevumu sociālo aprūpes centru pārbūvei vai pielāgošanai atbilstoši higiēnas prasībām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas