Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Plūdi Saldus novadā radījuši vairāk nekā 400 tūkstošus latu lielus zaudējumus

Pagājušās nedēļas plūdi Saldus novadā radījuši vairāk nekā 400 tūkstošus latu lielus zaudējumus, pašvaldība trešdien valdībai nosūtīs vēstuli ar lūgumu kompensēt radītos zaudējumus, pastāstīja Saldus novada priekšsēdētāja Indra Rassa.

Viņa norādīja, ka plūdu dēļ visvairāk cietušas ielas un ceļi, tāpat būtiski postījumi nodarīt dabas takai, kas ved gar Cieceres upi. "Dabas takā izveidojušies plūdu radīti izskalojumi, kopējie radītie zaudējumi dabas takai vien ir aptuveni 35 tūkstoši latu," sacīja Rassa.

Pēc priekšsēdētājas teiktā, dabas taka pašreiz vairākās vietās ir applūdusi un vietējās ūdenstilpēs ūdens līmenis lēnām krītas.

Pašvaldība arī paredzējusi izmaksāt kompensācijas vietējiem iedzīvotājiem, kuru īpašumi cieta no plūdiem, līdz 500 latiem, iepriekš izvērtējot radītos zaudējumus.

Jau vēstīts, ka Saldū stipro lietusgāžu dēļ applūda vairākas mājas, ielas un ceļi. Plūdu dēļ radās izskalojumi uz ceļiem.

Tāpat spēcīgās lietusgāzes radīja izskalojumus Liepājas šosejas posmā starp Saldu un Brocēniem, kur plūdu dēļ tika izskalots asfalts un izveidojies nogruvums.

Pagājušo nedēļu lietusgāžu nodarījumu novēršana Saldus novada ceļiem varētu izmaksāt no 300 līdz 400 tūkstošiem latu, ko Satiksmes ministrija lūgs kompensēt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas