Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

PVD atkal konstatē siera izstrādājumus, kas marķēts kā siers

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot pārbaudi SIA Dekšņi piederošā vairumtirdzniecības bāzes pārtikas veikalā Tukumā, Meža ielā 38 b, atklājis, ka tajā notiek Polijas un Lietuvas izcelsmes siera izstrādājumu pārmarķēšana, pēc kuras siera izstrādājumi pārtop par sieriem -  Holandes (derīguma termiņš - 16.04.2013.) un Eden (derīguma termiņš – 01.05.2013.).

PVD ir apturējis 160 kilogramu siera izstrādājumu tirdzniecību un uzdevis SIA Dekšņi no visiem uzņēmumam piederošajiem veikaliem (Tukumā tam pieder pieci pārtikas veikali, kā arī pa vienam veikalam Tukuma novadā un Rīgā) atsaukt siera izstrādājumus no tirdzniecības un pārmarķēt atbilstoši ražotāja norādītajai informācijai oriģinālajā produkta marķējumā.

Šis ir jau otrais gadījums divu nedēļu laikā, kad PVD konstatē siera „viltošanas” gadījumus. Mēneša vidū līdzīgs gadījums konstatēts SIA Walux vairumtirdzniecības uzņēmumā, kad PVD apturēja Holandes siera un siera Gouda ar derīguma termiņu 07.07.2013. izplatīšanu, jo pārbaudēs atklāja, ka vairumtirgotājs maldinājis tirgotājus un patērētājus siera vietā izplatot siera izstrādājumu, kurā piena tauki aizstāti ar nepiena taukiem. Pēc SIA Walux konstatētā, PVD vairumtirdzniecības noliktavā apturēja 10 tonnu siera izstrādājuma izplatīšanu, kā arī uzdeva uzņēmumam atsaukt tos no tirdzniecības un pārmarķēt.

Kā liecina PVD rīcībā esošā informācija, SIA Walux joprojām nav atsaucis visus izplatītos produktus no tirdzniecības, tādēļ PVD, veicot pārbaudes tirdzniecības vietās pastiprinātu uzmanību pievērš produktiem, kas tiek tirgoti ar nosaukumu siers Gouda un Holandes siers un kuru derīguma termiņš ir 07.07.2013.

PVD arī turpmāk pastiprināti pārbaudīs pārtikas produktu marķējumu un sastāvu, lai nepieļautu patērētāju maldināšanu.

PVD atgādina, ka par marķēšanas prasību pārkāpumiem normatīvie akti paredz sodu līdz 500 latiem vai arī, ja pārkāpums pieļauts atkārtoti – līdz 3 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas