Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Siguldas novadu apmeklēs Kanādas vēstnieks Latvijā Kevins Rekss

Šodien reģionālajā vizītē Siguldas novadā viesosies Kanādas vēstnieks Latvijā Kevins Rekss un Kanādas vēstniecības pārstāvji, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Viņi tiksies ar Siguldas novada domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu (NA), domes vadību, uzņēmējiem, nevalstiskā sektora pārstāvjiem, kā arī apmeklēs Siguldas Valsts ģimnāziju.

Vizītes noslēgumā Siguldas novada iedzīvotājiem tiks piedāvāta iespēja noskatīties Kanādas spēlfilmu "Un nolija putni".

Kā informē pašvaldībā, reģionālās vizītes laikā vēstnieks tiks iepazīstināts ar Siguldas novada attīstības redzējumu, sociālekonomisko un tūrisma, kā arī uzņēmējdarbības jomu. Vēstniekam būs iespēja apmeklēt arī jaunāko Siguldas novada tūrisma objektu - Siguldas Jauno pili.

Tāpat kopā ar pašvaldības delegāciju Kanādas vēstniecības pārstāvji apmeklēs vienu no lielākajiem kokapstrādes uzņēmumiem SIA "Rettenmeier Baltic Timber" Inčukalna pagastā, tiekoties ar tā vadītāju Rolandu Rimicānu.

Daļa no vizītes laika tiks veltīta, pārrunājot jautājumus par Ukrainas patvēruma meklētāju izmitināšanas organizēšanu un nepieciešamo pakalpojumu nodrošināšanu Siguldas novadā. Kā zināms, Siguldas novadā savu drošo patvērumu raduši jau 277 Ukrainas civiliedzīvotāju.

Siguldas Valsts ģimnāzijā Kanādas vēstnieks Latvijā iepazīstinās skolēnus ar Kanādu, kā arī skolēniem būs iespēja pielietot savas franču valodas zināšanas un piedalīties diskusijā un zināšanu pārbaudē.

Kanādas vēstnieka vizīte Siguldas novadā noslēgsies ar oficiālu pieņemšanu uzņēmējiem, nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un pašvaldības vadībai, pēc kuras plkst.18 kultūras centrā "Siguldas devons" tiks demonstrēta Kanādas režisores Luīzes Aršambo filma "Un nolija putni". Filmas seansu Kanādas vēstniecība Latvijā demonstrēs bez maksas, un to varēs apmeklēt ikviens interesents.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas