Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Strenčos suns smagi sakož saimnieku

Trešdien Strenčos, Krasta ielā, kāds suns smagi sakodis savu saimnieku, kādu pensionāru, un uzbrucis arī pensionāra sievai un mazdēlam, ziņo portāls ziemellatvija.lv.

Portāls vēsta, ka vīrietis ar apakšdelmā kostām brūcēm aizvests uz Rīgu, Gaiļezera klīnikas Mikroķirurģijas nodaļu, savukārt sievietei plaukstā ir divas kostas brūces, bet saimnieku mazdēlam - nobrāzumi augšdelmā. Puisi no smagākām brūcēm pasargājis tas, ka mugurā bijusi bieza vējjaka.

Pēc mājas iedzīvotāju stāstītā, ķēdē piesietais vācu aitu suns atrāvies no ķēdes un uzbrucis saimniekam, bet pārējie mājinieki nākuši vīrietim palīgā, informē Strenču novada pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Lezdiņš.

Negadījums noticis ap pulksten 12 privātmājā, kurai blakus atrodas mūzikas skola. Ja suns būtu izskrējis uz ielas un uzbrucis bērniem, varētu notikt vēl lielāka nelaime, pieļauj policists.

Satrakojušos suni nošāvis izsauktais mednieks. Notikuma vietā ieradies arī veterinārārsts. "Dzīvnieka galva nosūtīta uz ekspertīzi uz aizdomām par trakumsērgu," portālu informēja J. Lezdiņš.

Mājinieki gan stāstījuši, ka suns bijis potēts pret šo bīstamo slimību.

Ja kāds iedzīvotājs savu suni vēl nav vakcinējis pret trakumsērgu, to vajadzētu izdarīt. Trakumsērga ir viena no bīstamākajām infekcijas slimībām, kas apdraud ne tikai dzīvnieku, bet arī cilvēku veselību un dzīvību un var beigties ar nāvi. "Trakumsērga ir grūti ārstējama. Tāpēc, ja iekož nezināms suns, cilvēkam, lai sevi pasargātu, tūlīt vajag vakcinēties. Ja to atliek, ārstēšana vairs nav iespējama, un cilvēks mirst," skaidro ģimenes ārsts Juris Ezeriņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas