Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trešdien atklās divus pārbūvētus posmus uz valsts garākā reģionālā autoceļa

Trešdien, 14. novembrī, Preiļu novada Rušonas pagasta Kastīrē un Krustpils novada Atašienes pagasta Troškās tiks atklāti autoceļa Krāslava–Preiļi–Madona (P62) divi pārbūvētie posmi – no Bašķiem līdz Preiļiem un no Steķiem līdz Atašienes krustojumam uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne (A12), vēsta VAS Latvijas Valsts ceļi.

Autoceļš P62 ir garākais reģionālais autoceļš Latvijā, tā kopgarums ir 148,3 km. Pēc posma Steķi - Atašienes krustojums pārbūves ceļš ir asfaltēts visā tā garumā.

Plkst. 11 Kastīrē tiks atklāts posms no Bašķiem līdz Preiļiem, kur pilnībā pārbūvēta ceļa sega, sākot no salturīgā slāņa un šķembu pamata līdz beidzot ar divām kārtām asfalta. Visā trases garumā notikusi ievērojama apjoma kūdras pamatu nomaiņa ar smilti. Atjaunoti tilti pār Preiļupi un Jašu. Posmā ir uzlabota satiksmes drošība, atjaunota ūdens novades sistēma un sabiedriskā transporta pieturvietas. Būvdarbus kopš pagājušā gada augusta veica SIA YIT Infra Latvija, un to līgumcena ir 17,464 miljoni eiro (ar PVN), no kuriem 85 procentus līdzfinansēja ERAF.

Savukārt plkst. 12:30 tiks atklāts posms no Steķiem līdz krustojumam ar autoceļu Jēkabpils–Rēzekne (A12). Arī šajā posmā pilnībā pārbūvēti ceļa pamati un ieklātas divas jaunas asfalta kārtas. Ceļā tika iztaisnoti vairāki līkumi, kā arī no monolīta betona pārbūvēta Neretas upes caurteka. Posmā ir uzlabota satiksmes drošība un atjaunota ūdens novades sistēma. Līdz šim posmam nebija asfalta seguma, tas bija grantēts. Būvdarbus kopš pagājušā gada augusta veica SIA Binders, to līgumcena 9,477 miljoni eiro (ar PVN), no kuriem 85 procentus līdzfinansēja ERAF.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas