Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Turpinoties nesaskaņām Daugavpils domē, prasa vēl viena mēra vietnieka atbrīvošanu

Šodien plkst. 16.30 sasaukta ārkārtas Daugavpils domes sēde domes priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Dukšinska (Latgales partija) atlaišanai, aģentūra LETA uzzināja pilsētas domē.

Lēmumprojektu par Dukšinska atlaišanu domē iesniedzis pilsētas mēra pirmais vietnieks Igors Prelatovs (Mūsu partija), kura atkāpšanos pagājušajā nedēļā pieprasīja Dukšinska pārstāvētā Latgales partija (LP).

Jautājums par neuzticības izteikšanu Prelatovam vēl nav skatīts, lai arī šodien norisinājusies kārtēja domes sēde. Tāpat šis jautājums nav iekļauts ārkārtas sēdes darba kārtībā.

Ne Dukšinski, ne Prelatovu aģentūrai LETA ceturtdien neizdevās sazvanīt.

Kopš novembra, kad no amata negaidīti tika gāzts Daugavpils mērs Rihards Eigims (Mūsu partija"), par viņa pienākumu izpildītāju iecelts Prelatovs, kurš ikdienā pilda domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka funkcijas. Bez viņa Daugavpils mēram ir vēl divi vietnieki - Dukšinskis un Aivars Zdanovskis ("Mūsu partija").

Jau ziņots, ka KNAB 18.decembrī aizturēja bijušo Daugavpils mēru Eigimu lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu, bet drīz pēc tam viņš tika atbrīvots.

KNAB informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. Tika ziņots par kopumā divām aizturētajām personām. Tāpat KNAB veica procesuālās darbības Daugavpils domē.

KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta SIA Modus būve, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Eigims savukārt paziņojis, ka nekādus kukuļus nav ne prasījis, ne ņēmis, un arī apsūdzības KNAB viņam neesot izvirzījis.

Ziņots arī, ka Latgales partija aicinājusi atkāpties domes priekšsēdētāja vietnieku Prelatovu vai sasaukt ārkārtas domi neuzticības izteikšanai viņam. Partija uzskata, ka Prelatovs kā domes priekšsēdētāja vietnieks ir līdzatbildīgs par lēmumu pieņemšanu, turklāt tieši viņš ir atbildīgais par būvniecības jautājumiem.

Neilgi pirms Latgales partijas paziņojuma Prelatovs aģentūrai LETA pauda viedokli, ka, neskatoties uz satricinājumiem, kas pēdējā laikā skāruši Daugavpils pilsētas domi, tās "darbs ir stabils".

Bijušais pilsētas mērs, tagadējais deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa) atgādināja, ka vasarā domē jau bijis iesniegts viņa, Jāņa Lāčplēša (LP) un Līvijas Jankovskas (MP) lēmumprojekts par Prelatova atstādināšanu, taču balsojumā LP savas domas mainīja un neuzticības izteikšanu neatbalstīja. Līdz ar to Elksniņam pašlaik neesot izprotamas LP darbības, rosinot vicemēra atkāpšanos.

Deputāts arī uzsvēra, ka pirmais līgums ar korupcijas skandālā ierauto SIA Modus būve noslēgts laikā, kad pilsētu vadījis Lāčplēsis, savukārt viņa partijas biedrs, domes priekšsēdētāja vietnieks Dukšinskis ir atbildīgs par iepirkumu jomu, tāpēc, "ja runājam par politisko atbildību, arī viņiem tā jānes". Turklāt solidāru atbildību paredzējis arī koalīcijas līgums, ko savulaik bija noslēgušas, bet vēlāk lauzušas LP un MP, pret LP vērsās Elksniņš.

Daugavpils dome aptuveni mēnesi strādā "bezkoalīcijas stāvoklī" - Mūsu partijas saraksta līderis Eigims ir gāzts no mēra amata, par domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Prelatovs, taču viņam nav skaidra divu pārējo partiju - LP un Saskaņas - atbalsta.

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām LP ir seši deputāti, Saskaņai - pieci, bet no MP bija ievēlēti četri deputāti, taču būtībā kā vienots spēks strādā tikai trīs, no kuriem Eigims pašlaik ir aizturēts un viņa turpmākās iespējas piedalīties pašvaldības darbā ir neskaidras. Pirmo koalīciju pēc pašvaldību vēlēšanām veidoja Saskaņa un MP Andreja Elksniņa vadībā, taču drīz MP Elksniņu gāza un izveidoja koalīciju ar LP. Arī Eigima vadītajai koalīcijai nebija ilgs mūžs un šoruden tā izjuka. Par jaunas koalīcijas izveidi oficiālas vienošanās vēl nav, bet Saskaņas vietējais līderis Elksniņš jau kādu laiku aģitē par ārkārtas vēlēšanu sarīkošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas