Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

TV3: IUB sācis resorisko pārbaudi par aizdomīgu skolu ēdināšanas iepirkumu Daugavpilī

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) sācis resorisko pārbaudi par aizdomīgu skolu ēdināšanas iepirkumu Daugavpilī, svētdien vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Daugavpils pašvaldība jau gandrīz gadu nevar noslēgt iepirkumu par ēdināšanu pilsētas skolās. Iepirkumu uzraudzības birojs trīs reizes atklājis pārkāpumus un aizliedzis slēgt līgumus ar domes izraudzītajiem uzvarētājiem.

Skolēnu ēdināšanai četrās skolās turpmākajos trīs gados pilsētas dome paredzējusi tērēt 1,3 miljonus eiro. Pērn pašvaldība izsludināja iepirkumu. Trīs skolā konkurss izdevās, bet vienā – Daugavpils 3.vidusskolā – iestrēga.

Minētās skolas daļa kopējā iepirkumā ir 550 000 eiro. Sešus gadus bērnus skolā ēdina firma Gesamas.

Jaunajā konkursā pieteicās Gesamas un uzņēmums no Jēkabpils Bezdelīgas 3. Otro no konkursa izslēdza un nemaz nevērtēja, vēstīja raidījums.

Taču IUB aizliedza slēgt līgumu ar Gesamas un lika izvērtēt abus piedāvājumus. Tomēr Daugavpils dome iepirkumu pārtrauca un izstrādāja no jauna, prasot pretendentiem pieredzi darbam lielā skolā un atrašanos nelielā rādiusā ap pilsētu.

IUB par iepirkumu saņēmis piecas sūdzības. Bez aizlieguma slēgt līgumu, birojs arī divas reizes atcēla iepirkumu komisijas lēmumus. Nākamnedēļ birojs skatīs vēl vienu sūdzību.

IUB vadītājas vietniece Evija Mugina skaidro, ka pasūtītājs mēģina sludināt jaunu iepirkumu ar citiem noteikumiem. Viņa atzīst, ka vienmēr ir kritiski vērtējams, kāpēc pasūtītājam šajā stadijā procedūra būtu jāpārtrauc.

Mugina arī norāda, ka retoriskas pārbaudes birojs veic pēc sava iekšējā risku novērtējuma gadījumos, ja tiek saskatīti iespējami likumpārkāpumi. Pēc viņas teiktā noprotams, ka birojs vērtēs arī iepriekš noslēgtos līgumus.

Daugavpils 3.vidusskolas direktors vismaz 20 gadus ir ilggadējais partijas Saskaņa biedrs Vitālijs Azarevičs. Pirms desmit gadiem viņš tika ievēlēts Daugavpils domē un nonāca pilsētas vicemēra amatā. Pēc tam vēlēšanās vairs nekandidēja un nu kļuvis par pilsētas mēra Andreja Elksniņa (S) padomnieku.

"Ja bērni un vecāki būs neapmierināti, piedodiet, man pietiekoši daudz resursu un spēku, lai lauztu to līgumu pirms termiņa un tā tālāk, problēmas nav nekādas," tā situāciju komentēja skolas direktors.

Savukārt pilsētas mērs aicināja visus jautājumus uzdot Izglītības pārvaldei, uzsverot, ka domes vadība iepirkumos nepiedalās.

Raidījums atgādināja, ka vietējo mediju uzmanības lokā Azareviča vadītās skolas ēdināšanas iepirkumi nonāca jau 2014.gadā. Toreiz skola konkursu rīkoja pati un iepirkums sakrita ar laiku, kad valsts sāka apmaksāt pusdienas visai sākumskolai un par ceturto daļu palielināja finansējumu katra bērna pusdienām. Piemaksāja arī Daugavpils pašvaldība, tāpēc brīvpusdienas piešķīra visiem pamatskolēniem.

2014.gada iepirkumā uzvarēja vien pirms dažām nedēļām tās pašas skolas ēdnīcas darbinieku dibinātā firma Gesamas. Līgumu noslēdza uz gadu, tad pagarināja, bet vēlāk bez konkursa noslēdza jaunu līgumu uz vēl trim gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas