Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Valkā pabeigta vairāku ielu pārbūve par vairāk nekā pusmiljonu eiro

Valkā noslēdzies projekts, kura laikā ar Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) administrēto Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu veikta vairāku ielu pārbūve par kopumā 572 252 eiro, aģentūru LETA informēja CGLA pārstāvji.

Projekta ietvaros Valkā tika rekonstruētas un pārbūvētas ielas, jaunizveidotas gājēju ietves un ielu apgaismojums. Veikta Meža ielas pārbūve 455 metru garumā, pabeigti Parka ielas 1.kārtas remontdarbi 227 metru garumā, kā arī izveidota nobrauktuve uz Lugažu dzelzceļa staciju.

Rekonstruētās ielas atrodas ražošanas teritorijā, kur darbu uzsācis autoserviss Ligumss un kafejnīca Līra.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 572 252,68 eiro, no kurām ERAF līdzfinansējums ir 486 414 eiro, valsts budžeta dotācijas ir 25 751 eiro, bet Valkas pašvaldība ieguldījusi 60 086 eiro.

Sakārtotās ielas Valkā vietējiem uzņēmējiem ļaus attīstīt ražotnes, izveidojot jaunas darba vietas un uzsākt jaunu, kā arī attīstīt jau esošo, produktu ražošanu, tādējādi palielinot privāto investīciju apjomu Valkas novadā.

Pēc projekta realizēšanas seši komersanti jau ir izveidojoši deviņas jaunas darba vietas un nodrošinājuši privātās investīcijas 516 934 eiro apmērā.

Valkas novada dome bija pirmā, kas noslēdza vienošanos ar CFLA par ERAF līdzfinansējumu šajā pašvaldībām pieejamajā atbalstā. Projektu atlase tika izsludināta 2016.gada jūnijā, un pašvaldības projektu iesniegumus vēl var pagūt iesniegt līdz 2017.gada septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas