Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ventspils iedzīvotāji neizpratnē par reaktīvo iznīcinātāju lidojumiem virs pilsētas

Ventspils iedzīvotāji interneta forumos pauž neizpratni, kādēļ virs pilsētas zemā augstumā lidinās reaktīvie iznīcinātāji.

Portāla Ventasbalss.lv forumā iedzīvotāji par šīm aktivitātēm pauž neizpratni. Pirms pāris dienām kāds komentētājs forumā interesējās, ar kādu mērķi reaktīvais iznīcinātājs lidojis samērā zemu virs Gāliņciema Ventspilī.

Forumā iedzīvotāji raksta, ka reaktīvās lidmašīnas redzētas lidojam arī virs citiem pilsētas mikrorajoniem, radot ļoti lielu troksni. "Lidoja, nu, ļoti zemu. Kaut ko tādu varēja atļauties tikai krievu laikos. Kas notiek? Mēs gatavojamies karam?" forumā vaicā kāds iedzīvotājs, paužot viedokli, ka "normāli tas nav, ja miera laikā pār pilsētu jau kuru reizi zemu lidinās kara lidmašīnas".

Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļa, atsaucoties uz iedzīvotāju pausto satraukumu, lūgusi Aizsardzības ministrijas (AM) komentāru.

"Jau no pirmās dienas, kopš Latvija kļuva par NATO dalībvalsti, sabiedrotie nodrošina alianses gaisa telpas patrulēšanu, tostarp arī Latvijas gaisa telpā," AM skaidrojusi Ventspils domei.

AM uzsvērusi, ka patrulēšanai ir divi galvenie uzdevumi: kaujas izlidojumu nodrošināšana un treniņlidojumi, kuros piloti pilnveido profesionālās iemaņas, nolidojot nepieciešamo stundu skaitu kvalifikācijas uzturēšanai un apgūstot rīcību dažādās taktiskajās situācijās.

"Treniņlidojumi - ikdienas lidojumu procedūru apgūšana - notiek saskaņā ar valstī noteiktajām prasībām, tie nerada traucējumus civilās aviācijas darbībā, kā arī apdraudējumu sabiedrībai - iznīcinātāju radītais troksnis ir īslaicīgs. Jāuzsver, ka Latvijas gaisa telpā pašlaik nenotiek zemie lidojumi," teikts AM skaidrojumā domei.

Treniņlidojumi nav militārās mācības, par kurām - atšķirībā no ikdienas treniņiem - informācija vienmēr ir pieejama Nacionālo bruņoto spēku (NBS) interneta vietnē, norādījusi AM.

Jau ziņots, ka arī 21.jūnijā Latviju, tostarp Rīgu, treniņlidojumu laikā pārlidoja divi Francijas iznīcinātāji Mirage.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas