Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vidzemes slimnīca uz mēnesi paliek bez karstā ūdens

Saistībā ar siltumtrases rekonstrukciju no 25.jūnija līdz jūlija beigām Vidzemes slimnīca palikusi bez karstā ūdens. Lai gan iestādes vadība apgalvo, ka tas slimnīcas darbu nekādi neietekmē, nodaļā ne pacientiem, ne personālam karstais ūdens nav pieejams.

Vidzemes slimnīcas pārstāve Benita Brila aģentūru LETA informēja, ka karstā ūdens padeves pārtraukums Vidzemes slimnīcai no 25.jūnija līdz 27.jūlijam ir saistīts ar Valmieras pilsētas maģistrālās siltumtrases pārbūvi Voldemāra Baloža ielā. Par plānoto siltumtrases rekonstrukciju SIA Valmieras ūdens Vidzemes slimnīcu informēja savlaicīgi, un Vidzemes slimnīcā tika veikti nepieciešamie priekšdarbi, lai nodrošinātu stacionāra pacientus ar higiēnas prasību ievērošanai atbilstošiem apstākļiem.

Vidzemes slimnīca, pēc Brilas teiktā, iegādājās un uzstādīja četrus elektriskos ūdens caurplūdes sildītājus, kas nodrošina karstā ūdens pieejamību noteiktā vietā katrā stacionāra nodaļā un operāciju zālēs.

Aģentūra LETA, apmeklējot vairākas slimnīcas nodaļas, atklāja, ka darbinieki nav informēti par iespējām tikt pie karstā ūdens, un pacientiem nav iespējas, piemēram, ieiet siltā dušā. Apgrūtināti ir arī nodaļu uzkopšanas darbi.

Vairāki slimnīcas darbinieki, kuri vēlējās palikt anonīmi, aģentūrai LETA atklāja, ka slimnīcas vadība viņus esot informējusi - taupības nolūkā ūdens uzsilde ar elektrību netiks veikta.

Brila piebilst, ka slimnīcas virtuves darbu karstā ūdens padeves pārtraukums neietekmē, jo trauki tiek mazgāti trauku mazgājamajā iekārtā, kas ar elektrību uzsilda ūdeni līdz nepieciešamajai temperatūrai. Tikpat netraucēti ritot arī slimnīcas veļas mazgātuves darbs, kur tiek darbinātas elektriskās veļas mazgājamās mašīnas.

"Vidzemes Rehabilitācijas centrā uz siltumtrases pārbūves laiku nav pieejamas ūdensdziedniecības procedūras. Klienti par to tika savlaicīgi informēti, savukārt fizikālās terapijas māsas, kas sniedz šo pakalpojumu, izmanto plānoto ikgadējo atvaļinājumu," piebilda Brila.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas