Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

VVD kliedē bažas par ķīmisko piesārņojumu Zemgalē

Valsts vides dienests (VVD) noraida bažas par publiskajā telpā izskanējušo ziņu, ka Zemgales lauku piesārņošana ir izraisījusi reģionāla mēroga ekoloģisko katastrofu un mierina, ka piesārņojums ir lokāls un šobrīd iedzīvotājus neapdraud.

Pirmie analīžu rezultāti, ko saņēmis VVD, kā arī pieaicināto ekspertu atzinumi ļauj apgalvot, ka ķīmiskā viela, ar ko tika nolaistītas ceļmalu teritorijas Zemgalē,

šobrīd nerada tiešu apdraudējumu videi, tostarp gruntsūdeņiem. Piesārņojuma tālāka izplatība nenotiek.

Piesārņojums, kas satur gaistošus savienojumus, radīja vislielāko bīstamību izliešanas brīdī, proti, kamēr viela bija koncentrēta. Dienests gan uzsver, ka aizvien iedzīvotājiem ir jāizvairās nonākt tiešā saskarē ar piesārņoto grunti – to nedrīkst aiztikt, ieelpot un pārvietoties pa to-, bet atrašanās piesārņotās vietas tuvumā nav bīstama.

VVD inspektori turpina piesārņojuma rezultātā cietušo vietu apzināšanu un uzraudzīšanu, dodoties regulārās pārbaudēs. Vides inspektori veica pārbaudes arī pēc lietus un pārliecinājās, ka piesārņotās platības nav palielinājušās.

VVD ir noskaidrojis par piesārņošanu vainīgo uzņēmumu. Šobrīd sanācijas eksperti nosaka labākās metodes piesārņojuma likvidēšanai.

Ievērojot konstatēto vides pārkāpumu nopietnību, VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne – Ansberga pirmo reģionālo vizīti ieplānojusi Jelgavas reģionālajā vides pārvaldē. Trešdien, 19. jūnijā paredzēta tikšanās ar pašvaldības un policijas pārstāvjiem par kopīgu rīcību teritoriju sakārtošanā. Pēc šīs sarunas notiks preses konference, kurā tiks sniegta detalizētāka informācija par vides stāvokli un VVD rīcībām.

Ir sagatavota karte ar atzinātajām piesārņotajām vietām. Ja iedzīvotājiem ir informācija par piesārņotām vietām, kas nav iekļautas kartē, lūdzam sazināties ar atbildīgo inspektoru pa tālruni 29467330.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas