Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zemessardzes vajadzībām grib veidot infrastruktūru Bauskas novada Līrumu karjerā

Bauskas novada pašvaldība Zemessardzes 53.kājnieku bataljona izvietošanai Aizsardzības ministrijas valdījumā plāno nodot īpašumu Līrumu karjers Vecsaules pagastā, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Nekustamajā īpašumā paredzēts izveidot minimālo militāro infrastruktūru - noliktavas, autotransporta zonu, administratīvo zonu -, tāpēc ministrija lūgusi pašvaldību nodot īpašumu tās valdījumā, par ko vēl jālemj domei.

Nekustamais īpašums Līrumu karjers sastāv no zemes vienības gandrīz 18 hektāru platībā un pieder Bauskas novada pašvaldībai. Īpašums ilgstoši netiek izmantots, tas nav iznomāts un ir piemērots bataljona infrastruktūras izvietošanai.

Bauskas novada dome atzīst, ka atbalsta sniegšana Zemessardzes 53.kājnieku bataljona darbības nodrošināšanai Bauskas novadā ir nepieciešama, lietderīga un atbalstāma. Plānots, ka tās varētu būt investīcijas 10 miljonu eiro vērtībā un ap 30 jaunām darbavietām.

Netālu no karjera atrodas atpūtas vietā pie upes, kas ierīkota ar Eiropas Savienības fondu atbalstu, taču, tā kā augustā beigsies projekta garantijas termiņš, atpūtas vietu būs iespējams pārcelt citviet tuvumā, skaidroja pašvaldībā. Pārcelšanu varētu veikt paši zemessargi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas