Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

2010.gadā ES ražos mobilos telefonus ar vienotu lādētāju

Mobilo telefonu lādētāju nesavietojamība lietotājiem rada milzīgas neērtības un turklāt ir par iemeslu nevajadzīgiem atkritumiem. Tādēļ Eiropas Komisija ir aicinājusi nozari nākt klajā ar brīvprātīgu apņemšanos risināt šo problēmu, lai izvairītos no nepieciešamības pieņemt jaunus tiesību aktus. Tādēļ galvenie mobilo telefonu ražotāji ir vienojušies saskaņot ES lietotos lādētājus.

Saprašanās memorandā (SM), kas šodien tika iesniegts Komisijai, nozare apņemas nodrošināt lādētāju savietojamību, izmantojot USB (mikro) savienojumu. Turklāt SM īstenošanu atvieglos jauni ES standarti, lai garantētu drošu lādētāja izmantošanu. Pirmā jauno savstarpēji savietojamo mobilo telefonu paaudze ES tirgū nonāks 2010.gadā.

"Ar jauno vienoto lādētāju patērētāji spēs uzlādēt mobilos telefonus jebkurā vietā. Tas nozīmē arī daudz mazāku elektronisko atkritumu daudzumu, jo cilvēkiem vairs nebūs jāizmet lādētājs, nopērkot jaunu mobilo telefonu. Esmu gandarīts arī par to, ka nozare atradusi risinājumu pati. Tādēļ Komisija uzskata, ka nav nepieciešams izstrādāt attiecīgus tiesību aktus," paudis Eiropas Komisijā par uzņēmējdarbību un rūpniecības politiku atbildīgais priekšsēdētāja vietnieks Ginters Ferhoigens.

Gandrīz katrā mājsaimniecībā ir sakrājusies tādu lādētāju kolekcija, kas laika gaitā kļuvuši lieki, secina EK. Pašlaik neizmantotie lādētāji gadā rada vairākus tūkstošus tonnu atkritumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas