Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

30 000 mājsaimniecību neredz nacionālos telekanālus

Joprojām 30 000 mājsaimniecību, kurās ir televizors, neredz nevienu no nacionālajiem Latvijas kanāliem. Tas secināts aģentūras TNS Latvia veiktajā pētījumā.Apmēram puse Latvijas mājsaimniecību, kurās ir vismaz viens televizors, ir aprīkotas ar dekoderi digitālās televīzijas signāla uztveršanai. Tā ir digitālā virszemes televīzija, interaktīvā interneta protokola televīzija (IPTV), digitālā satelīttelevīzija un kabeļtelevīzija.

Salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm, Latvija ir priekšgalā digitālā televīzijas signāla izmantošanā, jo Igaunijā digitālo televīziju skatās apmēram 40% mājsaimniecību, savukārt Lietuvā tikai 20%."Joprojām 30 000 mājsaimniecību, kurās ir televizors, neredz nevienu no nacionālajiem Latvijas kanāliem. Lielākā daļa šo mājsaimniecību televīziju neizmanto vispār, bet otra puse uztver kādu no kaimiņvalstu analogajā virszemes apraidē raidītajiem kanāliem," komentēja TNS Latvia mediju pētījumu lielo klientu direktors Mārtiņš Traubergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas