Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

30% hipotekāro kredītu ņēmēju neveic maksājumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sēņu vecis
S
Nesaprotu par ko uztraukties, no bedres dibena esam laukā, eksports aug, nodokļi tiek iekasēti pilnā apmērā, bezdarbs samazinās, cilvēki ar optimismu raugās nākotnē. K.Šļakotam vienkārši nav ko darīt un tapēc sēj paniku, varbūt tapēc ka 13.janvāris?
Juris
J
Ei, nu beidziet liet. Nezinu cik bieziem bija jaabuut rozaa brillju stikliem, lai nesaskatiitu neko aizdomiigu, ka maja Floridaa maksaa tik pat cik maja no rigipsha pierigaa, pamestaa labiibas laukaa.
šņaga
š
Banku eksperti, to pašu Vilku ieskaitot, visi prognozēja ka būs labi. Sliktākajā gadījumā IKP pieaugums nokritīs līdz ļoti zemiem cipariem, bet būs. Pavelciet ārā 2005.-2006.gada prognozes. Prastais homo tupus nevarēja izvērtēt situāciju labāk kā banku analītiķi. Viņam bija pilnas ausis piedziedātas, ka viss iet uz augšu un būs "treknie gadi".
arī prom
a
..."jaukums" jau ir pat ne tamī, ka lv pircējam, lv līmeņa algu saņemošam, maizi, māju, auto, teļvēderu ... piedāvāja par eu cenu ... 1 - 2007. gadā lv pircēja ienākumi/eu cena vēl bija puslīdz attiecībā ... 2 - tagadiņ lv pircēja ienākumi pret 2007 gada viņa paša ienākumiem jau ir tu-tū ... ... nemaz nerunājot par tādiem sīkumiem, kā maizes ražotājam i 2007-ajā, i 2011-ajā gadā iespējas iepirkt lv ražotu maizes ražošanas iekārtu ...
arī prom
a
... jā gan ... imenno ... apokalipse ... finansu .... Tik tie sū** tādi, ka ne katram ir pielēcis, ka apokalipse jau ir fakts un ir viens bariņā, kas barojas no tā, ka ne visiem tas ir pielēcis ...
Ministry of Truth
M
Tūliņ tevis teiktais par maizi būs mūsu realitāte. Saņems 0,50 Ls, bet maize maksās 1,50 Ls. Tu jau zini atbildi - maizi nepirks. Bet mācības tur nebūs. Kad ražotājs te palaida iekārtas, kas ražotas Rietumos un viņu tirgum, atverot bankā kredītlīniju, vai viņš un viņa finanšu konsultanti domāja par pircēju rocību? Nē!
kandidatiuzdelnas
k
Ja runā par kredītu apjomu 40% apmērā no algas - sorry, bet tā ir bankas atbildība, klienta izsūkšana līdz pēdējam ilgtermiņā. Kā viņi vispār iedomājās iekasēt no klienta 40% no viņa algas 20-30 gadu garumā? Vienkārši pašiem aizgāja ciet, iedomājoties vien, kādas vien mašīnas un kādu bezrūpīgu dzīvi varēs dzīvot šitik nežēlīgi slaucot klientu. Īstenībā tādām bankām par bezatbildību un pārlieku riskantu darbību licenci atņemt vajadzēja.
kandidatiuzdelnas
k
Latvijas Banka
kandidatiuzdelnas
k
38 500 mājsaimniecības neveic maksājumus jeb vienkārši ir atstātas saplosīšanai. Nu ... tas vēl nav pietiekami, lai beidzot tādus kā Karginus, Godmani, Hūti, Šķēli un vēl dažus citus neieliktu aiz restēm līdz mūža galam?
Juris
J
Vienvaardsakot - apokalipse. Rekaa, putni arii beigti kriit no debesiim. Un 2012. gads arii klauvee pie durviim. Man jau gan liekas, ja publiceetu detaalaaku 120 000 majsaimniecibu hipokreditu sadalijumu, tad atklatos, ka lielie nemaksaataji nebuut nav maajsaimnieki, bet spekulanti. Bet par Francijas cenaam nepiekritiishu. Laikam nav iisti prata darbs sanjemt 1 ls bet pirkt maizi pa 0.80 Ls, ne? Palasies par pirktspeeju, mozh pieleeks...
arī prom
a
patiesais "vāks" ir iekš tā, ka tik daudz līdzekļu, lai VISI kredītņēmēji segtu VISUS kredītmaksājumus visām bankām ... nemaz dabā nav ! Un arī brīdī, kad bankas dāsni dalīja kredītus, šo līdzekļu arī nemaz nebija ... arī tos dalošajām bankām nē ... Palasies kautko par valūtas multipleksiju - moš pielēks ... Patiesībā manis teiktais jau no sākta gala bija par to, ka pienāks (neizbēgami!) brīdis, kad izzudīs starpība - labdabīgs, ļaunīgs, spējīgs nespējīgs, gribošs vai nevarošs ... maksātājs vai parādnieks ... - vienkārši ... nemaksājumi būs 90-95% ... Un tas kāršu namiņš, ko vēl sauc par lv tautsaimniecību, banku sektora piramīda, valsts budžeta fikcija ... vienkārši ņems un sabruks ...
arī prom
a
... padomā vēl par vienu lietu : Valsts tērē mazāk - mazāk maksā skolotājiem, dakteriem, policistiem, pensionāriem ... "Nokonsolidēti" ir pat "nehipotikāro" bērnu pabalsti ... Valsts mazāk tērē visam, izņemot ministru, padomneku, augstāko ierēdņu atalgošanai ... Valsts ir radikāli samazinājusi valsts ekonomiskajā apritē esošo līdzekļu apjomu ... Apgrozījums un ienākumi ir samazinājušies visās tautsaimniecības nozarēs ... Bankas ir radikāli samazinājušas kreditēšanu ... Pat hipotekāri "aplikto" īpašumu cena ir kritusies radikāli ... ... tikmēr ... latvenergo tarifi +10% latvijas gāzes tarifi + nodokļi + sabiedriskais transports + ... tikai banka grib tieši to pašu, ko divi trīs gadi atpakaļ ...
arī prom
a
... vot tas ir arguments - domaa, ka alga to tik vien dariis ka palielinaasies 2 - 3 reizes gadaa ... Ja man alga bija 800 un es maksāju 300 par hipotēku, tad man uz nekādu 2-3 x palielinājumu nav jācer ... Turklāt - es ģimenē neesmu vienīgais pelnītājs ... Bet arguments - vērtēt dzīvokļa Rīgā cenas pamatotību, skatoties uz cenām Francijā ??? ... sorry veci, tas vairs nav pat cirvisms ... tas ir jurisms kautkāds ... Mēģināšu vēlreiz - runa nav tik daudz par to vai 800 vai 300 vai 2 reiz ... Runa ir par to, ka cilvēks, strādādams un saņemdams algu, sprieda, plānoja un rēķinājās ... ar da jebko, tikai ne ar to, ka kautkādi godmaņi-dombrovski var prosto - ņemt un atņemt viņam ... pusi ? ... divas trešdaļas algas ? Saderam, ka NEVIENS biznesmenis savos nākotnes plānos nebija rēķinājies ar TĀDU katastrofas apmēru gan valstij, gan pircējiem, gan paša biznesam ?
Juris
J
...un lai arii kaa negribeetos atziit, banka IR samaksaajusi par to dzivokli Jurijam, Valdimiram, vai vatever kam un banka kaa zinaams nav nekaada labdariibas iestade.
Juris
J
Notraushu asaras un saprotoshi pamaaju ar galvu. Bet tomeer.. Kad paraksta bankaa papiirus, tad domaa, ka alga to tik vien dariis ka palielinaasies 2 - 3 reizes gadaa? Ka lai kaa, bet nav laaga tikai bankai atdot savus 40 % ienaakumus, pa to pashu dzivokli jaamaksaa, ij elektriba, benziins, ne? Bet par cirvjiem runaajot- var jau arii netaa paskatiities cik maksaa dzivoklji piemeram Francijaa un aizdomaaties, ka divistabu dzivoklis, pa 60 000 EUR, 50. gados celtaa maajaa ar skatu uz smirdiigaam miskasteem cenaa nav iisti adekvaats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas