Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Attīstībai/Par! rosinās izraudzīties CVK vadītāja amatam nepolitisku profesionāli

Partiju apvienība Attīstībai/Par! (AP) rosinās koalīcijai izraudzīties jaunu Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāju, kas būtu nepolitisks profesionālis, aģentūrai LETA sacīja AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Koalīcija ir vienojusies šo jautājumu skatīt sanāksmē pirmdien, 18.janvārī. AP ieskatā ir nepieciešamas izmaiņas CVK vadībā, jo pēc 21 gada ar vienu vadītāju būtu jālūkojas pēc jaunām pieejām. Pavļuts reizē pauž pateicību CVK pašreizējam priekšsēdētājam Arnim Cimdaram par līdz šim paveikto.

AP uzskata, ka Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāja amatā jāvirza nepolitisks un neitrāls profesionālis, kam ir pieredze ar vēlēšanu sistēmas jautājumiem, skaidroja politiķis. Par CVK kandidātu virzīšanas termiņiem vēl būs jālemj Saeimas Frakciju padomei un Prezidijam, piebilda Pavļuts.

Saskaņā ar likumu Saeima ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tās sanākšanas izveido CVK. Centrālās vēlēšanu komisijas sastāvā ir deviņi locekļi, no kuriem CVK priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus - Augstākā tiesa savā plēnumā.

Top komentāri

Juris Apogs
J
Šķiet, ka partiju apvienība Attīstībai/Par! (AP) šoreiz rok pareizā virzienā...
Ķeņcis
Ķ
Ilgstoša sēdēšana vienā krēslā saistīta ar korupcijas draudiem.Tā var nonākt pie vēlēšanu rezultātu falsifikācijas- pagaidām 3A vēl nav sabāzti krātiņos.
mākslinieks
m
Jā, Cimdars savā amatā ir pārāk ilgi aizsēdējies un apaudzis ar nevēlamiem sakariem un notikumiem. Ļoti svarīgs postenis Latvijas valstiskuma garantijai, zinot kaimiņa spēju iefiltrēties un panākt sev labvēlīgus noteikumus "demokrātiskā" ceļā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas