Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Rīdzenes sarunu parlamentārās izmeklēšanas komisiju vadīs sarunās pieminētā Sudraba

Saeima ceturtdien apstiprināja sastāvu darbam Parlamentārās izmeklēšanas komisijā par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti kriminālprocesā, jeb tā sauktajā "oligarhu sarunu" izmeklēšanas pārbaudes komisijā, portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienestā. Par komisijas priekšsēdētāju šodien tika ievēlēta deputāte Inguna Sudraba (NSL).

Izmeklēšanas komisijā strādās deputāti Ritvars Jansons (NA), Andrejs Judins (Vienotība), Ainārs Mežulis (ZZS), Igors Pimenovs (Saskaņa), Inguna Sudraba (NSL) un Mārtiņš Šics (LRA).

Uz vadītāja amatu kandidēja arī Judins, viņu atbalstīja divi deputāti, bet Sudrabu - četri parlamentārieši.

Saeima komisiju izveidoja šī gada 21.jūlijā pēc 35 deputātu pieprasījuma, un tās darbības laiks sākotnēji būs seši mēneši. Satversme noteic, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentāriskas izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu.

Aģentūra LETA atgādina, ka pašreizējā NSL Sudraba pati ir minēta tā dēvētajās "oligarhu sarunās", un tādēļ NA un Vienotības deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā, kas gan tika noraidīts. 

Judins debatēs, kā ziņo LETA, uzsvēra, ka parasti citi deputāti respektē frakciju viedokļus par to deleģētajiem pārstāvjiem. Tomēr Sudraba ir minēta šajās sarunās, tāpēc NSL komisijā būtu jāpārstāv citam deputātam. Viņaprāt, šī izmeklēšanas komisijas ir īpaša, jo tiks vērtēti jautājumi saistībā ar valsts nozagšanu. Savukārt deputāts Gunārs Kūtris (NSL) akcentējis, ka tas, ka cilvēks minēts sarunās, vēl neko nenozīmē.

Deputāti izteica ierosinājumu balsot atsevišķi par katru kandidātu darbam izmeklēšanas komisijā. Kūtris mudināja būt koleģiāliem un neatbalstīt šo ierosinājumu, respektējot frakciju viedokli par izvirzītajiem kandidātiem. Saeimas vairākums noraidīja priekšlikumu balsot par katru kandidatūru atsevišķi. Šo priekšlikumu atbalstīja 34 deputāti - Vienotības, NA pārstāvji, kā arī Artuss Kaimiņš un Ilmārs Latkovskis, bet pret bija 48 deputāti - Zaļo un zemnieku savienības un opozīcijas pārstāvji. Vēl trīs deputāti balsojumā nepiedalījās un trīs - atturējās.

Balsojumā par komisijas sastāva apstiprināšanu kopumā 86 deputāti balsoja par, bet divi bija pret.

Komisija šodien varētu sanākt uz pirmo sēdi, lai ievēlētu vadību un atrisinātu arī citus organizatoriskus jautājumus.

Izmeklēšanas komisija izveidota, lai izvērtētu krimināllietā esošo informāciju par iespējamu valsts nozagšanu un faktorus, kas noveduši pie šīs krimināllietas izbeigšanas pirmstiesas izmeklēšanas stadijā.

Top komentāri

:)
:
Jo vairāk uzzinu par šo lietu, jo aizdomīgāk viss liekas, piepildījies viss Rīdzenē runātais, gan vējainais ieliktnīts gan M.P. - viss apmaksāts.
Kārtējais cirks
K
Savulaik Sudraba tika manīta vakariņojot Vecrīgas krogā ar Šķēles padomnieku un Šleseru. Secinājumus izdariet paši.
senču ols
s
arī barča būtu derējusi , bet ';sitā jau braukāja uz kremli lai tiktos ar turienes uligarkiem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas