Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saskaņa neatbalstīs šā gada budžetu

Lielākā opozīcijas frakcija Saskaņa neatbalstīs šā gada budžetu, par kuru rīt Saeimā paredzēts lemt galīgajā lasījumā, aģentūrai LETA sacīja frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

"Saskaņa nevar atbalstīt melu un krāpniecības budžetu," norādīja Urbanovičs. Viņš uzskata, ka šajā budžetā daudzi koalīcijas partiju solījumi nav piepildīti - pedagogu algu palielināšana, minimālās algas palielināšana līdz 500 eiro un citi.

Tikmēr vairākus likumprojektus, kas ir saistīti ar nākamā gada budžetu, opozīcijas frakcija atbalstīs. "Mēs esam opozīcijā, bet ne valstij," piebilda Urbanovicš, skaidrojot, ka labus ierosinājumus Saskaņa atbalstīs.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, vērtējot priekšlikumus budžetam, pieturējās pie iepriekš paustā valdības viedokļa, tomēr atbalstīja vairākas līdzekļu pārdales.

Budžeta komisijas deputāti atbalstīja ierosinājumus par 5,5 miljonu eiro novirzīšanu šā gada valsts budžetā no VAS Latvijas Loto dividendēm un Latvijas Bankas peļņas, kas tiktu piešķirti pedagogu algu palielinājumam pēc reformu veikšanas.

Opozīcijas deputātu ierosinājumi budžetam netika atbalstīti. Koalīcijas politiķi jau iepriekš pauda, ka šis ir tehniskais budžets, un priekšlikumi, kas prasa papildu izdevumus, atbalstu negūs.

2019.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā. Pamatbudžetā plānotie ieņēmumi veido 6,4 miljardus, bet izdevumi 6,8 miljardus eiro. Savukārt speciālajā budžetā ieņēmumi plānoti trīs miljardu eiro, bet izdevumi 2,8 miljardu eiro apmērā.

Vispārējās valdības budžeta deficīts šogad plānots 0,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt IKP pieaugums 2019.gadā prognozēts 3% apmērā.

 

Top komentāri

Neslāvs
N
Vai kādam interesēja, ko plātās šie Latvijai naidīgie purni un zagšanas čempioni Rīgā?
Viena tante teica ...
V
Toties dotācijas RS no kuras varēs turpināt zagt,morālie Saskaņas kropļi atbalsta ar abām rokām...
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
VAI TAD ŠIS KRIEVU ĢENERĀLIS VĒL NAV IZMESTS NO LATVIJAS ???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas