Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saskaņa uz Ārlietu komisiju virza Kabanovu, bet uz Nacionālās drošības komisiju - Agešinu

Saskaņu Saeimas Ārlietu komisijā varētu pārstāvēt deputāti Nikolajs Kabanovs un Jānis Tutins, bet Nacionālās drošības komisijā - Valērijs Agešins.

Savukārt darbam Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā Saskaņa virza Vjačeslavu Dombrovski, Igoru Pimenovu un Ļubovu Švecovu, bet Juridiskā komisijā - Agešinu un Jūliju Stepaņenko.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā Saskaņu varētu pārstāvēt Boriss Cilevičs un Vladimirs Nikonovs, bet Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā - Edgars Kucins, Evija Papule un Ivans Ribakovs.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā plāno strādāt Jānis Ādamsons un Ivans Klementjevs, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā - Sergejs Dolgopolovs, Inga Goldberga un Regīna Ločmele-Luņova, bet Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā - Artūrs Rubiks, Jānis Urbanovičs un Ivars Zariņš.

Saskaņas pārstāvji Sociālo un darba lietu komisijā varētu būt Andrejs Klementjevs, Jānis Krišāns un Vitālijs Orlovs, savukārt Pieprasījumu komisijā - Ādamsons, Goldberga, Kucins un Urbanovičs.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā varētu strādāt Orlovs un Rubiks, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā - Andrejs Klementjevs, Ribakovs, Švecova un Zariņš, bet Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā - Kabanovs, Ločmele-Luņova, Nikonovs un Papule.

Darbam Eiropas lietu komisijā Saskaņa virza Cileviču, Dolgopolovu, Pimenovu un Stepaņenko, bet Ilgtspējīgas attīstības komisijā - Dombrovski, Ivanu Klementjevu, Krišānu, Stepaņenko un Tutinu.

Kā ziņots, ceturtdien noslēgsies deputātu kandidātu izvirzīšana darbam Saeimas komisijās.

Saeima iepriekš apstiprināja parlamenta pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumus. Tie nosaka, ka katrs deputāts varēs būt ievēlēts tikai vienā no likumdošanas komisijām. Šis nosacījums saistīts ar nepieciešamību, lai deputāti strādātu gan likumdošanas komisijās, gan arī tā dēvētajās "mazajās komisijās". Lai ievērotu šo principu, noteikumos minēti arī frakciju deputātu sadalījuma matemātiskie nosacījumi.

Tāpat noteikts, ka Nacionālās drošības komisijā ievēlēs pa vienam deputātam no katras frakcijas un Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā - pa diviem deputātiem no katras frakcijas.

Iepriekš parlamenta Prezidija un Frakciju padomes kopsēdē tika panākta vienošanās, ka par deputātu ievēlēšanu komisijās Saeima balsos 20. novembrī. Lai gan vairāki politiķi pēc tam aicināja balsojumu par komisiju sastāvu veikt agrāk, lai likumdevējs varētu sākt pilnvērtīgi strādāt, tomēr pagaidām nav redzama praktiska virzība uz tuvāka datuma par 20. novembri noteikšanu.

Top komentāri

šis biedrs
š
pēc savas politiskās pārliecības ir otrs Gaponenko vai Lindermans...
domu pārmijnieks
d
Kabanovs...? Kurš slaucīja degunu Latvijas sarkanbaltsarkanajā karogā? Kremļa 5. kolonnas noziedznieki ir jāapstādina. Viņi ir tik nekaunīgi, ka paši neprotās.
Yes
Y
Kabanovs ir īstais, kas lieku reizi apliecinās, ka Saskaņai ieiet valdībā ir tikpat kā kamēlim iziet cair Adatas aci.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas