Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Vienotība meklē partijas līderi ar valdības darba pieredzi

Nākamais Vienotības līderis, visticamāk, būs kāds no partijas biedriem ar pieredzi valdībā. Līdz šim nopietnākais priekšsēža amata kandidāts Edvards Smiltēns valdībā nav strādājis. Viņš pagājušajā piektdienā paziņoja, ka partijai var būt tikai viens priekšsēdētājs, aicinot Saeimas deputātus izšķirties, vai arī turpmāk uzticēt frakcijas vadību Solvitai Āboltiņai. Notikušais mazina iespēju, ka 19. augustā par priekšsēdi varētu kļūt Smiltēns. Arī viņš pats vairs neredzot iespēju kandidēt, ja faktiskā līdere joprojām paliek Āboltiņa.

Smiltēns piektdien atkāpās no frakcijas priekšsēža vietnieka amata, bet par Āboltiņas pārvēlēšanu deputāti nelēma, tam arī nebūtu vairākuma atbalsta. Pēc aiziešanas no partijas pieci deputāti palika frakcijā un vienojās ar Āboltiņu par sadarbību. Vienotības frakcijā ir 11 deputātu, kuri nav partijā, – tajā bez pieciem aizgājušajiem kolēģiem ir ne tikai Dzintars Zaķis un Veiko Spolītis, bet arī četru reģionālo partiju pārstāvji.

Jau pirms nedēļas Āboltiņa Dienai uzsvēra, ka nepretendēs uz Vienotības vadītāja amatu, kā arī neplāno kandidēt valdes vēlēšanās. Viņa Dienai apstiprināja arī neoficiālo informāciju, ka apsverot iespēju nākamajā gadā aiziet no politikas. Tādā gadījumā viņa varētu atgriezties ārlietu resorā, no kura pirms 15 gadiem tajā ienāca, un viena no iespējām ir, ka viņa pievērsīsies diplomātiskajam darbam.

Āboltiņa uzskata, ka tagad par visu svarīgāk ir no Vienotības ievēlētajiem deputātiem ar godu kopā nostrādāt šajā Saeimā un valdībā. Viņa Dienai izteica nožēlu, ka Smiltēns nācis klajā ar šo paziņojumu tieši tagad, kad visa uzmanība jāpievērš nodokļu reformai un vairākiem pretrunīgi vērtētiem likumiem, kur Vienotībai ir atšķirīga pozīcija. Āboltiņa esot centusies izvairīties no publicitātes, arī pēc koalīcijas sēdēm tieši Smiltēnu deleģējusi paust Vienotības viedokli. Viņu frakcijas priekšsēde uzskatījusi par nopietnāko priekšsēdētāja amata kandidātu. "Problēma ir nevis mans stiprums, bet kāda cita vājums," piebilda Āboltiņa.

Tagad Vienotība priekšsēža amatam uzrunājot vairākus kolēģus, kuriem ir valdības darba pieredze. Ir arī partijas biedri, kuri pieļauj, ka Smiltēns ar savu paziņojumu centies apsteigt notikumus, jūtot, ka viņš nebūs vienīgais priekšsēdētāja amata kandidāts. 

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 24.jūlija laikrakstā Diena!

Top komentāri

Āboltiņa tur ir labākā
Ā
Bet ir daudz piestrādāts pie viņas tēla graušanas, tādēļ arī viņa vairs nevar saglābt šo partiju
Pa skuju taku nevienoti un sašķelti
P
Nevienoti un sašķelti pa skuju taku
Sociālistiskā partija Vienotība
S
Nosaukt Vienotību par labēju pēc diferencētā neapliekamā minimuma un solidaritātes nodokļa ieviešanas ir vismaz analfabētisms, ja ne absolūts stulbums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas