Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vienotība šobrīd neatbalstīs nodokļu reformas pamatnostādnes

Politiskā partija Vienotība neatbalstīs nodokļu reformas pamatnostādnes, kamēr tās nebūs kvalitatīvi izstrādātas, šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) paziņoja Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Vienlaikus gan Āboltiņa gan Vienotības līderis Andris Piebalgs pauda, ka Vienotība atbalsta šo valdību.

Kā ziņots, Finanšu ministrija (FM) saskaņošanai visām nozaru ministrijām, sociālajiem, kā arī citiem sadarbības partneriem nodeva nodokļu reformas pamatnostādņu 2018.-2021.gadam projektu. FM cerēja tās izskatīt un atbalstīt Ministru kabineta sēdē jau pagājušajā nedēļā, tomēr Vienotības dēļ šī jautājuma izskatīšana tika pārcelta uz 3.maiju.

Savukārt Kučinskis norādīja, ka nodokļu reformas pamatnostādņu projekts no rītdienas valdības sēdes darba kārtības netiks izslēgts. Vienlaikus gan viņš atzina, ka tā pieņemšanai vajag koalīcijas atbalstu. Premjeram esot nepieciešama lielāka skaidrība par Vienotības pozīciju šajā jautājumā.

Kā ziņots, iepriekš Kučinskis apgalvoja, ka, lai izvairītos no jautājuma aktualizēšanas par valdības stabilitāti, valdībā šonedēļ tiks pieņemta nodokļu politikas pamatnostādņu pakete, lai gan par atsevišķiem jautājumiem diskusijas noteikti turpināsies.

Šorīt uz Latvijas Televīzijas jautājumu, kas notiks, ja valdība nespēs vienoties par nodokļu reformas jautājumu un vai šim gadījumam ir arī plāns B, premjers atbildēja, ka tāda plāna noteikti nav. Tāpēc, lai neeskalētu jautājumu par valdības stabilitāti, pamatnostādņu pakete tiks pieņemta, vēl šorīt pauda valdības vadītājs.

"Politikā esmu pietiekami ilgi un zinu, kas notiek gadījumos, kad valdība nespēj vienoties jautājumos par nodokļiem un budžetu," piebilda Kučinskis, tomēr atkārtoti uzsvēra, ka šoreiz galvenais ir nodokļu reformas paketes apstiprināšana, bet neskaidros jautājumus varēs izdiskutēt pēc tam.

Jau ziņots, ka partija Vienotība šodien iztaujāja Kučinski par iecerēto nodokļu reformu, jo politiskajām spēkam par to bija vairāki neatbildēti jautājumi.

Top komentāri

īpašuma nodoklis ir nenormāls!
ī
Nekustamā īpašuma nodoklis Latvijā ir nenormāls! Ja Kučinska reforma to nerisina, tad tāda reforma nav vajadzīga!
kukū
k
Dzīvais mironis, jeb politiskais līķis Vienotība izrāda savas ambīcijas, bet tautai pie vienas vietas ,šie lopi asciējas ar valsts nodevējiem un apzadzējiem!
Pensionāru nevienlīdzība pieaugs
P
Reformas rezultātā pieaugs arī pensionāru nevienlīdzība, jo nodokļu reformas labumus baudīs tikai tie, kuru pensijas pārsniedz 235 euro, bet mazo pensiju saņēmējiem papildus nebūs pat čiks!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas