Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Līdz gada beigām partija sagatavos vērtību deklarāciju, politisko piedāvājumu un stabilizēs attiecības

Vienotībai jāsaprot, "kas mēs esam"

"Latvija ir iestājusies visos iespējamos pasaules klubos, tāpēc Vienotības vērtību saraksts ir jāpapildina ar modernitāti," sestdien partijas domes sēdē uzsvēra tās līderis Arvils Ašeradens. Viņaprāt, Latvijai, atrodoties attīstīto un moderno Rietumu valstu pulkā, ir pienākums virzīties uz izcilību valsts pārvaldē, izglītībā, veselības aprūpē, uzņēmējdarbībā, "lai arī mēs būtu pasaules klases spēlētāji". Teiktais saskan ar to, ko ir piedāvājusi arī jaundibinātā partija Kustība Par.

Tajā ir arī četri bijušie Vienotības biedri, kuri palika Vienotības frakcijā Saeimā. Kustības Par līderis Daniels Pavļuts un Ašeradens tāpēc ir satikušies un vairākkārt sazinājušies. Taču uz jautājumu, vai starp abiem politiskajiem spēkiem varētu veidoties ciešāka sadarbība uz Saeimas vēlēšanām, ne viens, ne otrs vēl neatbild. Ašeradens par iespējamiem sadarbības modeļiem Saeimas vēlēšanās būšot gatavs runāt tikai nākamā gada martā. Līdz tam partijai esot jānostabilizējas. Tās uzdevums ir līdz gada beigām sagatavot Vienotības vērtību deklarāciju, formulēt politisko piedāvājumu, kā arī rūpēties par koleģiālām savstarpējām attiecībām un biedru iesaisti partijas dzīvē. Tās līdz šim bijušas vājās vietas, kā dēļ, iespējams, esot pazaudēti arī atbalstītāji.

Mēneša laikā pēc kongresa no Vienotības aizgājuši nedaudz vairāk kā simt biedru. Vēl nav zināms, vai šis process ir beidzies. Neapmierināts ar situāciju partijā ir arī Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks, mudinot to vienoties ar citiem spēkiem. Pabriks domes sēdē nepiedalījās, bet pēcpusdienā sociālajā vietnē Twitter ierakstīja, ka viņš tvaicējot pīlādžu želeju. Vēl pirms tam uz žurnālistu jautājumu par A. Pabrika paziņojumiem domes priekšsēdis Krišjānis Kariņš atbildēja, ka partijā ir cilvēki ar dažādiem viedokļiem. Taču, viņaprāt, vajadzētu ne tik daudz domāt katram par sevi, bet gan atsvaidzināt partijas piedāvājumu sabiedrībai.

Domes sēdē Kariņš teica, ka Vienotībai ir "jāpasaka, kas mēs esam, kādas ir mūsu vērtības un kāpēc mūs ir vērts atbalstīt". Domes sēdē, iesaistot ikvienu atnākušo tā dēvētajā "prāta vētrā", tika meklētas atbildes uz šiem jautājumiem. Tiesa, tāds formāts jau ir izmantots arī agrāk. Pērn decembrī kongresā Cēsīs arī darba grupās tika sagatavota partijas pozīcija svarīgākajos jautājumos, taču tas nepasargāja Vienotību no krīzes un reitinga krituma līdz pat 3,1%. Uz partijas tēlu pozitīvu iespaidu nav atstājis pat tas, ka premjers Māris Kučinskis (ZZS) ik pa laikam uzslavē Vienotības ministrus kā konstruktīvus sabiedrotos. Vērojumi liecina, ka ministri arī pārņēmuši iniciatīvu Vienotības glābšanā.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 25. septembra, avīzē Diena!

Top komentāri

Populistiska izlaupītāju partija
P
Vienotība ir visparastākā izlaupītāju partija, kas taisa populistisku politiku, lai ar iegūtās varas palīdzību tās pamatkliķe varētu grābt naudu.
kas? tas. tieši tas
k
Cilvēku grupa, kuras vairākums klusumā pacieta savās rindās Zaķi. Kuras vairākums klusēja, kad Citadele tika pārdota par sviestmaizi. Kuras vairākums klusēja, kad daži tās dīvainīši reklamēja imigrāciju. Kuras vairākums klusumā nepretojās ne banku lobijiem, ne nekustamā īpašuma attīstītāju lobijiem, ne TUA tirgotāju lobijiem, ne arī kādiem citiem lobijiem.
Vienotība ir pret ģimenēm ar bērnie
V
Un jo īpaši Vienotība ir pret daudzbērnu ģimenēm!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas