Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Āboltiņa iegūst 12.Saeimas deputātes pilnvaras

Līdzšinējā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) otrdien ieguvusi deputāta mandātu pēc tam, kad deputāta pilnvaras nolika Jānis Junkurs.

Par Āboltiņas deputāta mandāta apstiprināšanu nobalsoja 63 deputāti, bet pret bija Arturs Kaimiņš (Latvijas Reģionu apvienība). Nebalsoja 35 deputāti.

Āboltiņa kā 11.Saeimas priekšsēdētāja otrdien vadīja lielāko 12.Saeimas pirmās sēdes daļu un šo posteni atstāja, kad amatā tika ievēlēta Ināra Mūrniece.

Junkurs otrdien uzreiz pēc Saeimas deputāta svinīgā solījuma nodošanas uzrakstīja iesniegumu par mandāta nolikšanu, taču viņa iesniegums sagatavots, vēl pirms viņa deputāta pilnvaras apstiprināja Saeima.

Līdz ar to bija nepieciešams sagatavot jaunu iesniegumu par Junkura pilnvaru nolikšanu, ko viņš pēcpusdienā arī iesniedza. Saeimas pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai tas bija jāakceptē un tikai tad Saeima varēja balsot par deputāta pilnvaru piešķiršanu Solvitai Āboltiņai, kura palikusi Vienotības Kurzemes sarakstā kā pirmā "aiz strīpas".

Saeimā ievēlētais Junkurs otrdien no deputāta mandāta atteicās pirms viņa pilnvaras vispār bija apstiprinātas. Arī Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere Saeimas pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā atzina, ka pašlaik Junkurs ir deputāts. Vairāki deputāti šajā komisijā pauda izbrīnu, kāpēc nepieciešams steigties ar aicinājumu Āboltiņai uzņemties deputātes pienākumus.

12.Saeimā no Vienotības Kurzemes saraksta ievēlētais Junkurs esot saņēmis darba piedāvājumu Hongkongā, tāpēc nolēmis atteikties no deputāta mandāta. Līdz ar to 12.Saeimā iekļūst Āboltiņa, kura Vienotības Kurzemes kandidātu sarakstā bija palikusi pirmā aiz svītras.

Atjaunota un papildināta visa ziņa

Top komentāri

hahaja
h
Sataisa sūdus savā mājā un tad mūk uz citurieni gluži kā krievi.
Čiuls
Č
Maitu maita.
mazdēliņš
m
tev ir pierādījumi,ja nav tad pa tukšo nevirini muti. Nu pameklē Googlē bildes, maidanisti ar šaujamajiem tajās ir redzami. Šīs lodes bija vajadzīgas, lai Janukoviča bandai parādītos iespēja ar spēku un ieročiem apspiest Maidanu Tikai notika kā reiz otrādāk - tiklīdz Maidanā parādījās desmitiem bojā gājušo, Janukovičs nevis pārņēma situācijas kontroli, bet gan aizbēga
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas