Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Āboltiņa pārtrauc Saeimas sēdi pašvaldību vadītāju attieksmes dēļ

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) šodien pārtrauca Saeimas sēdi saistībā ar tajā klātesošo pašvaldību vadītāju rīcību. Pašvaldību vadītāji savu attieksmi pret parlamentā notiekošajiem balsojumiem par likumprojektu "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2013.-2015.gadam" pauda, atkārtoti ceļoties kājās un rādot zaļas lapas.

Pirmo reizi pašvaldību vadītāji piecēlās kājās un rādīja zaļās lapas, kad tika balsots par Zaļo un zemnieku savienības deputātu iesniegto priekšlikumu par finansējuma palielināšanu Valsts autoceļa fondam, lai uzturētu autoceļus. Priekšlikums netika atbalstīts.

Pēc pirmās reizes parlamenta priekšsēdētāja skaļi nolasīja Kārtības ruļļa 78.pantu, kas paredz, ka "publikai ir aizliegts izteikt piekrišanu vai nepiekrišanu vai citādi traucēt kārtību sēdes laikā. Šādā gadījumā sēdes vadītājs var izraidīt no sēžu zāles atsevišķas personas vai visu publiku". Tāpat Āboltiņa brīdināja, ka Saeimas sēde var tikt pārtraukta.

Otrreiz pašvaldību pārstāvji cēlās kājās, lai paustu atbalstu priekšlikumam par iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) proporcijas maiņu starp valsts budžetu un pašvaldību budžetiem, kas paredzēja, ka 2013.gadā pašvaldību budžetiem tiktu novirzīti 85%, bet valsts budžetam - 15% no IIN ienākumiem, 2014.gadā pašvaldību budžetiem - 91% apmērā, bet 2015.gadā pašvaldību budžetiem - 100% apmērā.

Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis norādīja, ka Saeimas priekšsēdētāja, pārtraucot sēdi, rīkojās saskaņā ar Kārtības rulli. Tomēr, kā uzskata Jaunsleinis, pašvaldību vadītāji netraucēja sēdes norisi.

Iecerēts, ka Saeimas sēde atsāksies plkst.13.30.

Kā ziņots, vairāki pašvaldību priekšsēdētāji šodien piedalās Saeimas sēdē, kurā plānots pieņemt likumu "Par valsts budžetu 2013.gadam". Pašvaldību vadītāji ieradušies Saeimā, lai izteiktu kritiku pašreizējam budžeta projektam, kas neparedz valsts budžeta palielinājumam proporcionāli palielināt arī pašvaldību budžetu. Ja valsts budžets 2013.gadā tiek palielināts par 140 miljoniem latu, tad 119 pašvaldību budžets - tikai par 14 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas