Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Aicina iesniegt priekšlikumus Rīgas acs nosaukuma maiņai

Līdz šā gada 28.janvārim iespējams iesniegt priekšlikumus citam plānotā Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) meitasuzņēmuma "Rīgas acs" nosaukumam, liecina informācija RS mājaslapā.

RS norāda - tā kā pašlaik tiek veidots RS meitasuzņēmums 4,5 miljonus latu vērtās integrētās informācijas sistēmas ieviešanai sabiedriskajā transportā, pilsētnieki tiek aicināti iesūtīt priekšlikumus uzņēmuma nosaukumam.

"Jaunās sistēmas ieviešanas dēļ samazināsies sabiedriskā transporta kavējumi - nobīdes no grafika, tā ļaus savlaicīgi un precīzi informēt pasažierus par transporta līdzekļu kustības grafikiem, intervāliem starp maršrutiem un pieturvietām, kā arī operatīvi sniegt pasažieriem nepieciešamo papildu informāciju, piemēram, par nākamajā pieturvietā pieejamajām pārsēšanās iespējām," paskaidro RS.

Būs iespējams prognozēt un attēlot konkrētu transporta vienību pienākšanas brīdi konkrētās pieturvietās. "Pasažieriem jaunā sistēma radīs papildu drošību, jo tiks ieviesta transporta līdzekļa salona un ārpuses videonovērošana," min uzņēmums.

Jau vēstīts, ka 19.janvārī, neskatoties uz opozīcijas iebildumiem, Rīgas domes (RD) Finanšu un administrācijas lietu komiteja akceptēja atļauju RS dibināt meitasuzņēmumu "Rīgas acs" 4,5 miljonus latu vērtās integrētās informācijas sistēmas ieviešanai.

RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens komitejas sēdē, komentējot izteikumus, ka nav izvēlēts īpaši veiksmīgs plānotā RS meitasuzņēmuma nosaukums, pastāstīja, ka to vēl var mainīt - "Rīgas acs" ir darba nosaukums, par piemēru ņemot Londonas pieredzi.

RS iepriekš paskaidroja, ka "Rīgas acs" dibināšana ir nepieciešama un sekmēs RS deleģēto pašvaldības funkcijās ietilpstošo pārvaldes uzdevumu izpildi, jo tiks ieviesta integrētās informācijas sistēma, lai nodrošinātu kvalitatīvu un drošu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu.

Sagatavotais dibināšanas lēmums liecina, ka "Rīgas acs" pamatkapitāls būs 20 tūkstoši latu, bet uzņēmuma valdē darbosies divi valdes locekļi un valdes priekšsēdētājs. Plānots, ka kompānija Komercreģistrā tiks ierakstīta un darbību sāks pēc domes lēmuma pieņemšanas.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. "Lursoft" informācija liecina, ka RS 2009.gadā strādāja ar 102,224 miljonu latu konsolidēto apgrozījumu un guva 1,993 miljonu latu konsolidēto peļņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas