Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Dīvaini acīmredzamais

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lāpītāja.
L
Nu nevajag te to fiziķi žēlot.Vēl viņa pirmās neveiksmīgās(un šī neveiksme jau arī nolika valsti uz nepareizām sliedēm un iesēja visu šito nezāļu sēklu)valdīšanas laikā formāli tādas kategorijas tika noteiktas, bet sistēma līdz galam netika izveidota, jo viņš vienmēr histēriski grābstās un 5x diennaktī maina plānus,kas savukārt ļāvis nākamajiem sekotājiem sistēmu padarīt par personīgo ģimenes un partijas draugu klanu barotni,kur visu nosaka nevis profesionāla varēšana, bet uzticība klanam un neceriet ka tas fiziķis te ko spēs tagad mainīt, ne viņam ļaus ne viņš spēs, tie zagļi šobrīd rīkojas tā,ka kuģis jau faktiski ir zem ūdens bet viņi vēl savās personīgajās glābšanās laiviņās rauj iekšā ko vēl var un cer aizairēties uz laimīgo salu(dažs jau tādu atradis un aizlaidies-Krištopans,Birkavs,Čevers utt.),bet vēl jau grimstošā kuģa inerce var viņus paraut zem ūdens, tik mēs paši tādi ņergas,ļaujam šiem aizairēties,kaut gan viņi būtu jāliek par balastu tilpnēs zem ūdens līnijas.
[email protected]
I
Ozolin's' potee atspeeries, te ariiii paliigii rukkkaa:"Naf par koo balsot ! KRAA! KRAA!" "NU NAV TAK PAR KO BALSOT! KRAA!KRAA!"
jā jā
j
A Tu pamēģini atlaist ierēdni no darba:) Tas ir gandrīz neiespējami. Ja ierēdnis ir pieņemts, tad viņa atlaišanas nehānisms ir ļoti, ļoti sarežģīts, ar valsts iestāžu darbiniekiem ir daudz vieglāk. 'Piekrītu Lex, ka algas diferencei ir jābūt. Pats esmu pietiekoši daudz strādājis tieši izpildītāju līmenī, lai pateiktu, ka ir amati,. kuros gandrīz nav jādomā un tur pat labi apmācītu pērtiķi varētu nodarbināt, bet ir amati, kuros pamatīgi jāpiepūla smadzenes un jāiespringst ne pa jokam. Taču problēma ir tā, ko jau Lex minēja - pie vienādiem amatu aprakstiem arī ir ļoti lielas atšķirība sun tas jau ir nepareizi. Un autors kļūdās, jo no vadības līgumiem šobrīd iestādes baidās un faktiski visur vadības līgumi ir noņemti, prēmijas gan šur tur vēl eksistē, taču ir daudzas iestādes, kur prēmijas vairs vienkārši nemaksā.
11 tramvaja vadītājs
1
Ja referents sēž un urbina degunu, tad: 1) jāizvērtē amata nepieciešamība 2) jāmeklē čaklāks referents
Pilsonis
P
Nesakārtotība vienkārši ir kliedzoša! Te nav ne smakas no modernas 21. gadsimtam atbilstošas, civilizētas atalgojuma sistēmas. Ar ko jūs esat visu šo laiku nodarbojušies, diedelnieki?
pmlks
p
valstij un pašvaldībām nav jākonkurē ar privātajiem atalgojuma apmērā! te jābūt citai motivācijai - nodarbinātības garantam un gariem atlaišanas pabalstiem iestādēs reorganizācijas gadījumos. vēl var pieplusot priekšrocības valsts un pašvaldību finansētu iestāžu (bērnudārzi, skolas etc) izmantošanā. Bet pie mums kā jau feodālai austrumnieciskai valstij pieklājas - ja piederi pie uzvarējušā klana, tad tev iebērs piķi kabatā tikai tā (protams vajadzēs arī obščakā savu daļu nomaksāt)
Dainis
D
JL rullē!
dzeris
d
valdības liekulība
brx
b
Piekrītu A.O.kritizkai par "skroderi bez piegrieztnes". Vajadzīga kopēja civildienesta atalgojuma ANALĪZE un ATTĪSTĪBAS plāns. Uz kādu modeli tad mēs ejam? Kādi varianti?
krūmi
k
to vienoto kārtību varētu ieviest vien valstiski domājoši politiķi, nevis subjekti kas paši ieradušies, lai noslauktu sev vairāk. Līdz tam arī būs tādi skati, kā tas departamenta vadītājs (!) ar benzīnkanniņu ko tv3 rādīja. Taisni jābrīnas cik bezprincipu ļautiņi ir latvju vairums, kas šiem Latvija, ja var nočiept desas luņķi vai burku benzīna.
ja gan
j
referentiem tāpat kā citiem valsts iestādēs strādājošiem algu jānosaka pēc profesionalitātes, padarītā, darba pienākumu apjoma un sarežģītības, bet nevis pēc tā, cik labs viņš priekšnieka draugs. Piekrītu, ka algas var atšķirties vienam amatam par 20%, bet ne jau 2 reizes!!!
Duļķainais ūdens
D
Valsts lietas ir sajauktas ar privātajām. Pēc visa spriežot - pamatkritērijs atalgojuma apmēram ir radniecības pakāpe "šeihiem". Kaut kas starp feodālo un Indijas kastu sistēmai.
Absints
A
nedrīkstētu atgriezties pie sociālismā pastāvošās nonivelēšanas sistēmas, kad par dažādu darbu (disciplīnu, atdevi, kvalitāti...) visi saņēma praktiski vienādu atalgojumu. No otras puses nedrīkst būt patreizējais haoss. Tas, ko treknā zivs samaisīja, lai duļķainā ūdenī būtu vieglāk dzīvot, ir ar steigu jārevidē. Lai Godmanim veicas! Un nav ko viņam pārmest par nekonsekvenci. Cilvēks cenšas , meklē risinājums ceļus un jā, arī reizēm kļūdās. Par to arī pārmetam.
joks-rover
j
Piekrītu! Visi likumi ir miglaini, apejami ar līkumu, izmantojumi katra interesēs, bet izveidot skaidru, katram saprotamu un obligāti izpildāmu valsts funciju darbību šajā šeptmaņu barā nav iespējams.Interesanti, kuras "gudrās galvas" to visu dara? Tak jau Lagzdiņš, Muižniece, Pietkēvičs u.t.t., u.t.t. no TP!
rover
r
jau sen ir vajadzīga vienāda, skaidra un pārskatāma rangu sistēma visiem valsts darbā strādājošiem, ieskaitot civildienesta ierēdņus, skolotājus, ārstus etc. iespējams, arī pašvaldībās strādājošos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas