Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aivars Ozoliņš: Paši sev

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pipo
P
Varas pīrāga domāšana apstājusies treknajos laikos, kad pedālis bija grīdā. Tā tas turpināsies, kamēr būs ko pievākt savam makam.
mbērziņš
m
Ierēdņu un politiķu domāšanu izmainīt nav reāli - kāpēc, lai viņi paši sev kostu rokā. Šeit vajadzētu mainīt valsts pārvaldes izveidošanas principus. Saeimai nevis vienkārši jāieceļ valdība, bet gan jāslēdz nopietns, detalizēts līgums ar to, lai pēcāk kāds arī būtu spiests atbildēt, nevis tikai runāt par atbildību. Šobrīd nesaskatu iespēju no Latvijas politiķu vidus sastādīt puslīdz sakarīgu, reformspējīgu valdību, jo viņi taču paši īsti nezina ko darīt, trūkst gribas utt. Tāpēc, manuprāt, valsts pārvaldi vajadzētu (vismaz uz laiku) nodot kā ārpakalpojumu kādai starptautiskai komandai (starptautiskai organizācijai vai globālam uzņēmumam). Saeima, kā politisks spēks, varētu definēt valdībai sasniedzamos mērķus, ievilktu sarkanās līnijas, kuras nedrīkst pārkāpt (sociālajā, izglītības, kultūras jomā), noteiktu atalgojumu, atbildību utt. Vienvārdsakot, valsts pārvaldē ir jāielaiž profesionāļi ar motorzāģi vienā, un lejkannu otrā rokā - lai pazustu valsts uzņēmumu politiskās padomes, samazinātos benzīna patēriņš uz 100 km, Jāņu siera cena valsts institūcijās, bet tā vietā parādītos jauni, veselīgi asni.
DD1
D
Pilniigs bezcers :(((
dzeris
d
Nelaime jau ir tā, ka pārsvarā jau visus pie varas esošos tāds stāvoklis apmierina, kā tad izskaidrot, ka netiek pieņemtas pat SVF rekomendācijas par ierēdņu materiālo un tiesisko atbildību par tēriņiem un FM drakonisku kontroli? Tikko to izdzirdēja, ieinteresētās personas momentā uzcēla lielu brēku gandrīz vai par demokrātijas apdraudējumu un diktatūras ieviešanu, un viss tas turpinās līdz pat šai dienai. Smieklīgi, ka uzsākts kriminālprocess par to torti, bet tur, kur nelietderīgi tika iztērēti miļjoni, tur viss likumīgi. Vispārs totāls bezceris, un Valsts kanceleja kaut ko murgo par "domāšanas maiņu". Kā var mainīties domāšana tiem, kas 20 gadus pieraduši rīkoties ar valsts naudu pilnīgi, kā ar personīgo, bez kontroles un soda? Ja kas jāmaina, tad likumdošana, kurā būtu pateikts, ka ierēdņiem aizligts viss, kas nav atļauts, un paredz;ēti stingri sodi, un jānomaina visa augstākā ierēdniecība, jo valsts iestādēs ir izveidota sistēma, kur godīgam cilv;ēkam kas domā par valsts labunu, vienkārši nav vietas, no tā mēģinās tikt vaļā jebkādiem līdzekļiem.Bet, lai to izdarītu, jābūt citai saeimai, bet, lai būtu cita saeima, vēlētājam pirms balsošanas jāieslēdz pelēkā viela. Bet, pagaidām, viss turpinās, kamēr vēl būs ko tērēt - tērēs, un par tādiem rakstiem tikai pasmiesies.
Izbijis valsts patriots
I
Latvieši saprot ekonomiku tikai latviski,kas zin varbūt kāda valsts sāks kopēt un mums būs ar ko lielīties.
mērglis
m
pareizi dara Ozoliņa kungs, veelreiz atrefereejot bardaku kaads valda ministrijaas , ar Sudrabas ziņojumiem rezultaas nebuus , vismaz liidz šim taa bijis , vieniigi KNABu izputinaaja pa visiem , varbuut publika saaks beidzot saprast kas ir kas , runaajot par izgliitiibas ministriju , zinaatne ir taa kur visvieglaak un vairaak norakt naudu , kur gailis pakaļ nav dziedaajis visus šos gadus , viņiem par nelaimi Sudraba ieliida kur nevajag , pat Koķe nemaz nezin kur iedeestiti tie paar pa 14 000 000 Ls, par šiim neģeeliibaam tautai der atgaadinaat teju ik dienas , vimaz liidz veeleešanaam...
zvirbulēns
z
Ja nevar mainīt domāšanu, tad ierobežojumi likumos nelīdzēs, jāmainās ir domāšanai.:) Latslāvija, mentalitāšu sajaukums, kultūrvide, feodālā domāšana par to būtu jēga rakstīt un runāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas