Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aivars Ozoliņš: Vēsā sadarbība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dolboeb
d
No Amarikas esi atbraucis tu tupais muldētājs,kur tad basketbols,ar pusi leišiem cccp izlasē,kur vēl lielākilīdēji par leišiem ir redzēti!
Lāčplēsis
L
Pilnībā piekrītu tam, ko Sandris saka Zigurdam.
Sandris
S
Igaunija un arī Lietuva nebija tik dziļi padomju purvā. Kāpec, tas ir cita raksta temats, bet viens no iemesliem ir atrašanās Baltijas valstu vidū ar lielāko pilsētu Rīgu. Kad es ļoti daudz braukāju pa Krieviju tais tālajios gados, vairums aptaujāto zināja cik forši Baltijā, Latvijā Rīgā, Rigas jūrmalā u.t.t Reti kāds zināja par Tallinu, Viļņu , Igauniju un Lietuvu.Es atceros redzējis kontingentu, katru dienu, katru, izkāpjam uz palikšanu no Maskavas vilciena.
dzeruis - sandris
d
Tautas labākas vai sliktākas ,protams, nav, bet kādi vēsturiski apstākļi Latvijai un Igaunijai bija atšķirīgi pirms 20 gadiem? Un patreiz igauņi daudzās jomās jau priekšā vecajām ES valstīm, tur valdībai uzticas 90% iedz, un kur ir Latvija, mēs zinām. Un kā to lai izskaidro?
dzimmijs13
d
Bet praktiski visas šīs situācijas pamatā ir mūsu atkarība no mūsu dzīvesveida ērtību nodrošinājošjām tehnoloģijām, mūsu dzīvesveids padarījis mūs atkarīgus no valstīm, kuru teritorijās atrodami fosilie izrakteņi. Protams no manis šīs ir liekulīgas gaudas, jo arī izmantoju patērētājsabiedrības sniegtos labumus, taču ja šādā garā mēs visi turpināsim, sabrukums neizbēgami iestāsies agri vai vēlu, pat pie visdemokrātiskākās kaut vai tās pašas Krievijas valdības.
Sandris
S
Nav labāks vai sliktākas tautas, ir vienīgi labāka vai sliktāka situācija, kas var ietekmēt tautas degradāciju.
dzeris
d
Pie tā, ka viss koncentrējies uz Latviju, neviens cits, kā pašu latviešu vēlme izkalpoties Maskavas priekšā gan nebija vainīgs.
Sandris
S
Principā Jums piekrītot, tomēr nespēju apspiest "velna advokāta" iedvesmu. Lai cik tas neliktos absurdi, tomēr padomājiet, ja Lietuva būtu Baltijas centrā kā Latvija, ar vislielākos pilsētu, vai tad viņi spētu tik sekmīgi pretoties? Protams, ka tā ir Dieva prerogatīva, kas būtu, ja būtu, tomēr labi atceroties tos smagos gadus, kad meli tika pacelti tikuma līmenī(diemžēl tas nav gājis mazumā), atfceros arī pārējā PSRS valdošo informācijas situāciju. Es ļoti daudz braukāju pa to milzu nometni tāpēc atbildīgi zinu, ka visa koncentrācija Baltijas virzienā fokusējās uz Rīgu un Latviju, tāpēc jau tagad tās smagās sekas. Man šķiet, ka tas spiediens mūsu sabiedrībai bija liktenīgs, pārkāpa kādu Rubikonu,kaut vai paraugoties statistiski iebraucēju skaitu.
Zigurds Mežavilks
Z
Lietuva sarunās ar krieviem daudzas reizes guvusi sekmes tieši mugurkaula dēļ. Lietuvā savā laikā viņu pirmais sekretārs Snečkus panāca, ka viņa valstī nebija, nav un nebūs valsts uzturētu skolu krievu valodā. Nebija un nebūs lietvedības krieviski. Snečkus Kremlim piedraudēja ar visas Lietuvas sacelšanos. Ar tikpat stipru mugukaulu bija nakošie sekretāri Griškjavičus un Brazausks. Lietuvas kompartija pirmā paziņoja, ka atdalās no VKP[b]. Lietuvā nav sovetkrievu hokeja. Vienīgā komada, ko organizējis Šuvaldins Ignalinā, startē Latvijas meistarībā un pārtiek no Latvijas nodokļu maksātāju naudas. Iebraucot Lietuva, uzreiz var redzēt, ka viņu ceļi ir jau kaut kas eiropejisks, atšķirībā no šļeseriskajiem Latvijas ceļiem.
Sandris
S
Patīk, tas vai nē, bet Lietuvas prasības, lai cik tā arī nebūitu taisnīgas, nekādā ziņā nav saistāmas ar ES un Kirevijas ilgtermiņu attiecībām. Ciniski jau tas skan, kad Krievija paziņo savas izvēles tiesības pārdot savu preci kam grib, bet, neko darīt, Krievijai tādas tiesības ir. Pie kam Krievijai ir arī tiesības noteikt savai precei cenu, kaut vai idiotisku, par kādu neviens nepirks. To nu nāksies saprast katram , kas iekļāvies brīvā tirgus situācijā. Visticamāk, ka "dižā"kaimiņvalsts būs spiesta piekrist pircēju nosacījumiem, jo pircējs būtībā ir tirgus nodrošinātājs. Nāksies piekrist, jo prece, stāvot nosacītā noliktavā, faktiski ir iesaldētie līdzekļi, kas nav izmantojami, tā pārvērsdamies teorētisku aprēķinu subjektā.
dzeris
d
Eiropas cerības uz Medvedevu naivas, ne pa velti Putins kļuva par galvenās partijas - (Venotā Krievija) priekšsēdētāju un premjrtministru bun tagad reāli kontrolē Medvedevu, varbūt mainīsies sarunu tonis, bet ne būtība, bet grib vai negrib, bet pie tagadējām cenām uz energoresursiem,ES krievijai sevišķus ultimātus stādīt nevar, vēl jo vairāk, ka nav nekādas vienotības ESvalstu starpā. Bet Lietuvai varbūt vajadzētu uzstādīt tikai reālas prasības, kā pirms tam Polija, kas savas gaļas importa atcelšanu tomēr panāca.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas