Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aizsardzības ministrija piešķir naudu jāšanas sacensībām

Aizsardzības ministrija no sava šā gada budžeta piešķir 10 000 latu Latvijas Jātnieku federācijas rīkotajām starptautiskajām sacensībām "1.Baltijas kauss jāšanas sportā" (Baltic Rider Tour). Šis projekts izsludināts ceturtdien sekretāru sanāksmē.

Nauda sacensībām piešķirta no programmas - Par valsts budžeta programmas ''Valsts aizsardzība, drošība un integrācija NATO'' līdzekļu izlietojumu sporta veidu atbalstam. Kopumā AM 2008.gada budžeta ietvaros novirzītais finansējums sporta veidu atbalstam ir 1 664 508 lati.

"Viena no AM prioritātēm sporta veidu līdzfinansēšanā ir atbalsts sporta veidiem, kuri iekļauti Starptautiskajā militāro sporta veidu asociācijā, un jāšanas sports ir viens no tiem," šonedēļ paskaidrojis AM Preses nodaļas vadītājs Kaspars Odiņš.

Jau ziņots, ka plašas diskusijas sabiedrībā ir radījusi Aizsardzības ministra Vineta Veldres (TP) vēlme Latvijas armijā izveidot zirgu pulku. Ministrs pieļāvis, ka varētu atteikties no šīs ieceres, tomēr pagaidām tas nav izdarīts. Šī iecere tiek kritizēta, jo zirgus plānots pirkt laikā, kad valstī premjers izsludinājis taupības režīmu, katrai ministrijai uzdodot samazināt plānotos tēriņus. Kopumā izdevumi jāsamazina par 100 miljoniem. AM ir lūgusi pagarināt termiņu līdz kuram iesniedzams tēriņu samazināšanas projekts. Visu ministriju plānus Finanšu ministrija paredzējusi apkopot līdz 7.jūlijam.

Aģentūra LETA norāda, ka AM atbalsta dažādus sporta veidus, un tagadējais aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) nav slēpis, ka aizraujas ar zirgu audzēšanu, savukārt iepriekšējā ministra Ata Slaktera (TP) amata pienākumu pildīšanas laikā būtiski pieauga finansējums Latvijas Ūdens motosporta federācijai - A.Slaktera dēls ar labiem panākumiem startē pasaules čempionātā visprestižākajā ātrumlaivu klasē "F-1".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas