Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Aksenoks atkal meklē jaunu darbu

Bijušais Rīgas mērs Aivars Aksenoks (iepriekš JL; tagad - TB/LNNK) pēc SIA "Auto Italia" vadītāja amata atstāšanas atkal meklē jaunu darbu, aģentūrai LETA atzina Aksenoks.

Aksenoks norādīja, ka patlaban nekur nestrādājot.

"Domāju, ka pāris nedēļu laikā būs skaidrība par manu nākamo darba vietu," sacīja bijušais mērs, gan pagaidām neatklājot, kur un kādā sfērā plāno strādāt.

LETA jau ziņoja, ka 2007.gada sākumā pēc partijas "Jaunais laiks" (JL) izslēgšanas no Rīgas domes koalīcijas Aksenoks zaudēja gan Rīgas mēra, gan ienesīgo Rīgas brīvostas valdes locekļa amatu un kādu laiku darbojās kā vienkāršs domes deputāts.

2007.gada nogalē Aksenoks ieguva vadītāja amatu SIA "Auto Italia", kas pieder "tēvzemiešus" atbalstošajiem uzņēmējiem Leonam Jakrinam un Gunai Eglītei, pēc neilga laika - 2008.gada sākumā - izstājās no JL, bet 2008.gada nogalē kļuva par apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) biedru.

Rīgas domes šajā sasaukumā Aksenoks netika ievēlēts, domē neiekļuva arī TB/LNNK.

Šā gada jūlija beigās Aksenoks tika atbrīvots no SIA "Auto Italia" valdes un viņa vietā iecelta Līga Broka.

Kā ziņots, uzņēmuma zaudējumi pagājušajā gadā četrkāršojušies un sasnieguši 615 082 latus. 2007.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 145 226 lati.

Aksenoka ienākumi pērn bijuši 48 929 lati, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2008.gadu.

Rīgas domes maksātā darba alga bijusi 7255 lati, par vērtspapīru pārdošanu no AS "SEB bankas" Aksenoks saņēmis 10 000 latu, procentos no AS "Parex banka" domnieks saņēmis 181 latu, bet no SIA "Auto Italia" algā saņēmis 31 493 latus.

Kā darījumus, kuru vērtība pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas, Aksenoks deklarējis mēbeļu iegādi 6332 latu apmērā, 16 000 latu ieguldījis fondu apliecības pirkšanā, bet 10 000 latu - fonda apliecības pārdošanā. Domnieks pērn aizdevis 30 000 latu.

Aksenoka īpašumā ir 2006.gadā ražota vieglā automašīna "Opel Astra", skaidrā naudā viņš uzkrājis 6800 latus, 9600 eiro (6720 latus).

Aksenokam pieder zeme Cīravas pagastā, zeme un dzīvojamā māja Rīgā, zeme un dzīvojamā ēka Jūrmalā, kā arī zemesgabals un dzīvojamā ēka Kaunatas pagastā.

Viņš deklarēja valdes priekšsēdētāja amatu Latvijas Vindsērfinga asociācijā, valdes locekļa un padomes locekļa amatu SIA "Auto Italia".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas