Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

ĀM: Ebreju kompensāciju jautājuma virzībā svarīgs būs sabiedrības atbalsts un izpratne

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
117
1
Dievs no pirmās personas, manuprāt, ir runājis tikai vienā psalmā; tāpēc novēlu iedziļināties bībelē un sevis izzināšanā un izbeigt nodarboties ar mēlnesību un kaķa lāstiem --------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ -------------- izskatās pēc "ticīgā" ar izvelbtām acīm, kurš nu ne ar ko neatšķiras no slepkavas ar milzīgu krustu kaklā (tas gan, vismaz, atpērkas baznīcā)
afēristi
a
kāds Latvijai sakars ar holokaustu, ja ko grib vēl izspiest, lai prasa no Krievijas un Vācijas pilnīgs vājprāts,.. paraudam krokodila asaras un 31 milions kādai šaikai ieripo kabatās, vai arī narikam Duglasam vai kā tur to viņu ------------------------------------------------- sāk umā Abreniešiem atdodiet pienācīgas naudiņas ne grašus un tad domājiet par ķēķa piektās vistas mazmazbērnu paziņu aplaimošanu kā mantiniekus?? ---------------------------------------------- ---- būtībā, kad Krievija samaksās kompensācijas par kara laiku, kad Vācija atdos piķi, tad Tiešajiem mantiniekiem, Rūpīgi un Tiesiski izskatot visus par un pret, varētu mēģināt ko kompensēt ------------------------------------------------- --- tak jau būtu jāaptur šī bezkaunība ------------------------------------------------ ----- p.s. ķirzakām raksturīga domāšana, tikai ko ķirzaka iesāks ar divām astēm??
pētnieks
p
švakas zināšanas vēsturē , sakarā , kas kam atņēma zemes teritorijas
gut
g
Dievnami jāatdod visām konfesijām, kas tos Latvijā uzcēlušas.
Tā.
T
Es atbalstu ebreju tautu,un vēlos lai viņu sinagogas un viņiem piederošas mājas tiktu atdotas. Dievam ir īpaša derība ar ebreju tautu,un mūsu Glābējs un Pestītājs Dieva Dēls arī ir dzimis miesā no ebreju meitenes Marijas,un Viņš ir pasaules Glābējs. Pienāks brīdis ,ka visi cilvēki lieks savus ceļus Kunga Jēzus Kristus priekšā, un visas mēles atdzīs Jēzu Kristu par Kungu Dievam Tēvam par godu. Jēzus Kristus ir kungu Kungs un ķēniņu Kēniņš,un Dievs mīl šo tautu.Es mīlu Dievu,un tāpēc es svētīju un mīlu ebreju tautu.,lai viņiem izdodas atgūt savus īpašumus.Dieva Savā Vārdā saka,ka tie ,kas svētīs manu tautu ,tos Es svētīšu ,bet tie kas lād manu tautu ,tie būs Dieva nolādēti . Tāpēc silti iesaku visiem,pirms apsaukāt ar nicinošiem vārdiem ebrejus,padomāt kādu lāstu un sodu viņi uz sevis izpelnās. Neaizmirstiet ,ka Dievs Savus Vārdus izpilda,un nekad pa tukšo neko nesaka.
sads
s
žīdu pasakas
Zinka
Z
Vai Kristovsksi varetu paskaidrot Latvijas iedzivotajiem, kapec netika atverti hitleriskas Vacijas arhivi 2005. ka tas bija paredzets, bet pec ASV spiedien sie arhivi tika noslepenoti vel uz 40. gadiem? Ka interesem tas tika darits? protams,ka ne Vacijas unne vaciesu intereses, lai uzinatu vesturisko patiesibu. Vai kads sapratigs cilveks tic tam, ka vaciesi, kuri uzskaitija katram ieslodzitajam cik vinam ir galva uttis un tad vini neuzsakitija cik cilveku viniem bija ieslodzijuma, un neizdalija cik zidu bija ieslodzijuma? Loti svarigi un obligati ir, lai Kristovska un , Stokenberga sarunu ieraksti ar so ASV zidu sutni ar kuru vini sodien runaja tiktu publiskoti Latvijas sabiedribai.
ambrava
a
Vai Kristovskis ir mulkis jau no dzimsanas vai vins par tadu izliekas? Protams,ka Latvijas valdosie kretini nedzivo starp Latvijas sabiedribuun vini nejut to,ka Latviajs iedzivotaji, latviesu tauta ir pret kaut kadam zidu izdomatam kompensacijam, ka ne Latviajs valstij, ne latviesu tautai nav jamaksa nekads kompensacijas zidiem. Zidiem un krieviem ir jamaksa kompensacijas Latvijas valstij un latviesu tautai par okupaciju un holokaustu kas tika veikts pret latviesu tautu okupacijas laika. Zidu nekaunibai nav robezu, kaut vai divi piemeri, zidi bij aizdomajusi ka varetu piedzit kompensacijas no Vacijas firmas SINGER, jo luk, Hitlers esot rakstijis uz saja firma razotas rakstammasinas, ortis piemers, zidi gribeja izspiest kompensacijas no Francijas dzelzcela, jo pa so dzelscelu zidi esot vesti un nomitinasanas vietam... Kapec Latvijas ministri ir tik glevi un divkosigi, ka nespeja vai ari nav spejigi skaidri un neparprotami pateikt, ka nekadas kompensacijas zidiem nepienakas ne no Latvijas valsts, ne no latviesu tautas.
.
.
es arī esmu sabiedrības daļa, un man nav ne mazākā izpratne, kāpēc ebrejiem būtu kaut kas jāatdod tikai uz reliģiskā vai tautības pamata. atdodiet tad visiem - krieviem, vāciešiem, katoļu baznīcai utt. kad jau, tad jau, nav ko te ar niekiem nodarboties. tikai ebreji lai papriekšu atjauno vēsturisko taisnīgumu un atdod palestīniešiem tās teritorijas, ko viņi nozaga kara laikā, un kuru atdošanu pieprasa visa pasaule un ano.
Pilsonis
P
"Latvija kopā ar 45 citām valstīm Prāgā pieņēma tā saucamo Terezinas deklarāciju, kura fokusējas uz holokaustu pārdzīvojušo labklājības nodrošināšanu, nekustamā īpašuma restitūciju, nolaupīto mākslas priekšmetu atgriešanu, arhīvu materiāliem, holokausta piemiņu, izglītību un pētniecību.” Tātad pa punktiem (atpakaļejošā secībā) : 1.) Pētniecība - jau daudzus gadus strādā starptautiskā Valsts Prezidenta Vēsturnieku komisija, galveno vērību veltot nacistiskās okupācijas periodam; 2.) Izglītība - Latvijas Universitātē (arī krietni ilgu laiku) ir Judaikas studiju centrs; 3.) Arhīvi - visi Latvijas arhīvi un to materiāli ir brīvi pieejami jebkuram speciālstam vai interesentam; 4.) Ja kādam ir informācija par "nolaupītajiem mākslas priekšmetiem", kas šodien atrodas vai nu valsts, vai fizisko personu īpašumā, - tie nekavējoties jāatdod reālajiem īpašniekiem; 5.) Latvijas valsts likumi paredzēja npadomju okupācijas laikā nacionalizēto īpašumu atdošanu ikvienam īpašniekam vai viņa mantiniekam (bez diskriminācijas pēc nac. vai reliģ. pazīmes). Latvijā esošos Īpašumus atguva arī tās fiziskās personas, kuras dzīvo ārzemēs; 6.) Holokaustu pārdzīvojušo labklājības nodrošināšana - nav informācijas par to, ka A. Lavents, A. Suharenko, V. Kargins vai V. Krasovickis būtu holokaustā pārdzīvojušās personas, taču, ja šī informācija nav patiesa, viņiem, tāpat kā citiem, kuru "labklājība nav nodrošināta", ir tiesības prasīt no Latvijas valsts pabalstu. Taču Latvijas valsts nav tiesīga maksāt kompensāciju par citas valsts nodarījuma sekām.
Anna
A
Ārkārtīgi gudrs cilvēks. Vienotība ir bagāta, lai palīdz Kristovska draugi --- un maksājiet no saviem kapitaliem. Cik reizes jau tika runāts, atgrieziet pieprasīto īpašumu. Kāpēc man, kā nodokļu maksātājai, būtu jāmaksā par īpašumu, kuru kāds pašlaik izmanto nelikumīgi. Atgrieziet to likumīgajiem īpašniekiem, un nav priekš kam šeit pārspīlēt šo jautājumu. Pie diskusijas Saimā par īpašuma atgriešanu bijušajiem īpašniekiem un viņu mantiniekiem viens deputāts – patiess latvietis teica, ka, ja atgriezīs ebreju īpašumu, Rīga kļus par otro Tel-Aviv. Šeit arī ir latviešu demokrātija. Priekš kam atdot naudu ..... lai atgriež īpašumu ...... un nav problēmu. Bet te, laikam, ir tāda lieta, ka 90. gados daži viltoja dokumentus un tagad šīs nekustamāis īpašums pieder lieliem oligarhiem, un viņi vienkārši nevēlas neko atdot ...... Ja ir dokumenti, kas saka, ka, pirmas republikas laikā "ebreju organizācijam" piederošāis nekustamāis īpašums, tad ir nepieciešams atdod šo konkrēto nekustamo īpašumu (svešs mums nav nepieciešams). Tps pašu būtu jādara krievu organicājam, kas bija1. republikā. Protams, šeit irnepieciešama Krievijas palīdzība......... tad samaksāsim Krievijai par uzceltam ēkam, tiltiem, sakariem, televīzijas centru, rūpnīcam, bezmaksas izglītību un medicīnu, valstī jau, praktiski, ebreju nepalika, un task as atbrauca no stulbas Amerikas stulbi nozagt naudu, Krievija ebrejiem deva valsti, bet tiem viss maz, Pabrikam var piedāvāt no savas naudas pateikties ebrejiem. Gribas vēl atcerēties ebreju Parex ta viņi taisa darišanas, visu, ko nozog visu arī zaudē, nekas te viņiem nepieder.
@
@
Bet nav jau ne izpratnes, ne atbalsta! Atkal jāliekuļo, uzdodot baltu par melnu? Tie ir meli!
grods
g
Latvioešu taita nav atbildīga par žīdu zaudētajiem īpašumiem, kara laikā, toties Krievija ir atbildīga par represijām pret latviešu tautu pirms un pēc kara un virkne šo represiju izpildītāji bij žīdi tā kā sapratnes šajā sakarā nebūs jo žīdi ir veikuši daudz ļaunu darbu pret latviešu tautu.
Cukura radinieki
C
Vai ebreji maksās mums kompensāciju par to ka bez tiesas un pierādijumiem nežēlīgi noslepkavoja Herbertu !
zvirbulēns
z
Kristovski, nevis jāčakarē Latvijas pilsoņiem smadzenes, bet jāmudina ASV, ja tā vēlas, lai tā samaksāt ēbreju kopienām Latvijas vietā. 31. milj. Ls. priekš ASV tak santīmi, lai nodemonstrē savu stratēģisko partnerību!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas