Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Antifašisti plānojot mētāties ar olām un tomātiem, apgalvo Mūrniece

Uzstājoties LNT raidījumā _900 sekundes _iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) brīdināja antifašistu organizāciju atteikties no plāna apmētāt leģionāru piemiņas gājiena dalībniekus ar tomātiem un olām. Viņas rīcībā esošā informācija liecina par šādiem plāniem. Daļu provokāciju gan tiesībsargi jau novērsuši, arī aizturot vienu no to organizatoriem, kurš vairākkārt nelikumīgi mēģināja iekļūt Latvijā.

"Tas, ko mēs zinām, ir tas, ka antifašistu organizācija plāno apmētāt gājiena dalībniekus un apkārtējos ar olām un tomātiem. Es gribu teikt, ka no šīm darbībām vajadzētu izvairīties. Mēs zinām, ka cilvēki to mēģinās darīt.. Es ļoti kategoriski antifašistu organizācijai iesaku to nemēģināt," norādīja L. Mūrniece un brīdināja, ka jau paceltu roku tiesībsargi interpretēs kā uzbrukumu apkārtējiem. Tāpēc viņa kategoriski iesaka šādas provokācijas neizvērst. Šādas darbības ir vērtējamas kā huligānisms un policijai ir tiesības par to aizturēt. 

Policistu pilsētā būšot ļoti daudz, it sevišķi pie Laimas pulksteņa un pie Brīvības pieminekļa. "Es nodrošināšu kārtību pilsētā," uzsvēra politiķe.

Tāpat viņa informēja, ka valstī vairākkārt mēģinājusi iekļūt kāda persona, kurai tas liegts, lai otrdien organizētu provokācijas. Ņemot vērā, ka veikti atkārtoti mēģinājumi, persona līdz 18. martam atrodas apcietinājumā. Laikraksts Diena šodien vēsta, ka antifašistiem cer pievienoties aktīvisti no igauņu radikālās organizācijas Nočnoi dozor (Naktssardze), kuras biedri savulaik tika apsūdzēti, bet vēlāk attaisnoti masveida nekārtību organizēšanā Tallinā saistībā ar uzvaras pār fašismu simbola Bronzas kareivja pārvietošanu. Vairāki no viņiem gan nav tikuši pāri Latvijas robežai, pirmdien Valsts robežsardze Stacijas laukumā aizturēja arī Putina jauniešu organizācijas Naši pārstāvi Marku Siriku, kurš iekļauts valstij nevēlamo personu sarakstā.

"Protams, pārējie, kas plānojuši ar viņu šodien veikt provokācijas, ir Rīgā. Viņi nevar droši vien sakoncentrēties, jo cilvēks, uz kuru viņi paļāvās, ka būs viņu provokāciju organizators, ir aizturēts. Viņiem būs jārīkojas uz vietas, bet mēs esam gatavi," šorīt norādīja L. Mūrniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas