Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aptauja: Latvijas iedzīvotājiem ekonomikas attīstība rūp vairāk nekā globālās sasilšana

Vērtējot tādas vēlamās Latvijas valdības prioritātes kā strauja ekonomikas attīstība un globālās sasilšanas novēršana, Latvijas iedzīvotāji šogad absolūtā vairākumā gadījumu iestājas par strauju ekonomisko attīstību, liecina pētījumu centra SKDS aprīlī veiktā aptauja. 70,8% aptaujāto sliecās atbalstīt šo prioritāti, turklāt 31% iedzīvotāju uzskata, ka valdības prioritātei ir jābūt tikai un vienīgi straujai ekonomikas attīstībai, pārējie 40% - ka tai ir jābūt vairāk ekonomikas attīstībai nekā globālās sasilšanas novēršanai.

Pretējās domās ir tikai 13,3% iedzīvotāju, kuri par Latvijas valdības prioritāti vēlētos redzēt globālās sasilšanas novēršanu. Aptaujas veicēji piebilst, ka globālās sasilšanas novēršanas atbalstītāju īpatsvars pakāpeniski samazinās jau kopš 2007.gada, kad pirmo reizi pētīta Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret klimata pārmaiņām.

SKDS atgādina, ka šonedēļ Kopenhāgenā sākās ANO klimata pārmaiņu konference, kurā ir pārstāvētas 190 valstis. Dažu valstu pretošanās iecerētajām izmaiņām ir saistīta ar to negatīvo ietekmi uz valstu ekonomisko attīstību.

Aptauja arī rāda, ka kopumā vairāk nekā pusi iedzīvotāju satrauc globālā sasilšana, bet vairāk nekā trešo daļu – nesatrauc. Aptaujas dati liecina, ka gada laikā iedzīvotāju satraukums par globālo sasilšanu ir samazinājies.

Kopumā aptaujāti 1010 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas