Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Aptur tiesvedību strīdā par mantinieku tiesībām uz Rīgas cirka ēku

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien apturēja tiesvedību Jura Bīviņa mantinieces Sarmītes Bīviņas un Vilhelmīnes Mangales prasībā pret Kultūras ministriju (KM) par īpašuma tiesību atjaunošanu uz namīpašumu Merķeļa ielā, kur patlaban atrodas Rīgas cirks.

Tiesvedība lietā apturēta līdz brīdim, kamēr spēkā nebūs stājies spriedums strīdā starp šiem pašiem lietas dalībniekiem par zemi Merķeļa ielā, informē tiesas Kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons. Lēmums par tiesvedības apturēšanu 10 dienu laikā ir apstrīdams Augstākajā tiesā.

Pēc Latvijas tiesu interneta portālā pieejamās informācijas strīdu par īpašuma tiesībām uz zemi zem Rīgas cirka 9.decembrī plānojusi izskatīt Augstākās tiesas Civillietu palāta.

Jau ziņots, ka Bīviņa un Mangale prasību tiesā iesniedza 1993.gadā. Prasība pret KM dažādu tiesu lietvedībā bijusi jau vismaz 13 gadus, bet konkrētais strīds Rīgas apgabaltiesas lietvedībā nonāca 1999.gadā.

Rīgas apgabaltiesa 2006.gadā mantinieku prasību pret KM noraidīja, taču 2008.gada 13.maijā Augstākā tiesa, kas lietu skatīja apelācijas kārtībā, atzina viņu tiesības uz cirka ēku.

Augstākā tiesa atjaunoja Sarmītes Bīviņas īpašuma tiesības uz 3/4 no domājamām daļām un Mangales īpašuma tiesības uz 1/4 no domājamām daļām no namīpašuma Rīgā, Merķeļa ielā 4. KM pretprasību par īpašuma tiesību atzīšanu valstij tiesa noraidīja.

Spriedums tika apstrīdēts Augstākās tiesas Senātā, kas 2009.gada 30.septembrī apelācijas instances tiesas spriedumu atcēla un nodeva lietu atkārtotai izskatīšanai Rīgas apgabaltiesā kā pirmās instances tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas